Τον οδήγησαν στον «γκρεμό»: Ολοταχώς προς υποβιβασμό ο Εργοτέλης!

Απόψεις

Ο Μάγκεντ Σάμι έχει αποφασίσει να παραχωρήσει τις μετοχές χωρίς να αναλάβει το σύνολο των χρεών κάτι που δημιουργεί οικονομική ''ασφυξία'' στην ΠΑΕ ενόψει της επόμενης ημέρας - αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο Capitano.gr

Δυστυχώς τα πράγματα μοιάζουν μη αναστρέψιμα για το ιστορικό σωματείο του Ηρακλείου. Μια συνθήκη ιδιαίτερα δυσάρεστη που φυσικά έχει και αρνητικούς πρωταγωνιστές, τους ανθρώπους που είχαν τα ηνία της ΠΑΕ τα προηγούμενα 5 χρόνια, Μάγκεντ Σάμι και Γιώργος Τουτζάρης. Δεν είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι αλλά εκείνοι που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, της απαξίωσης και της οικονομικής κατάρρευσης της ΠΑΕ.

Το τι έχει προηγηθεί τους τελευταίους μήνες τα έχετε διαβάσει μέσα από το Capitano.gr, μέσα στην όλη απαξίωση από πολλούς για μια ομάδα που βρίσκεται προ των πυλών του... γκρεμού. Αυτή η ακατανόητη αποθέωση σε έναν άνθρωπο που πήδηξε πρώτος από το καράβι και δημιούργησε ένα πολύ κλειστό κλαμπ... μέσα στο κλαμπ. Απίστευτα πράγματα. Δείτε τα αποτελέσματα. Το τι έχει προηγηθεί και για τους λόγους της οικονομικής καταστροφής, θα επανέλθουμε. Φυσικά και η κατάσταση με τους ομίλους και η γενικότερη κατάσταση στη Superleague 2 όχι μόνο δεν ευνοεί, αλλά αποδυναμώνει της ομάδας. Έχει ευθύνη και ο Υφυπουργός γι' αυτή την κατάσταση στην κατηγορία, μεγάλες ευθύνες του ρίχνουν και στην ΠΑΕ. Τώρα, όμως, προέχει το τι μέλλει γενέσθαι.

Πάμε στα... φρέσκα κουλούρια: Σύμφωνα με πληροφορίες το μέλλον μοιάζει δυσοίωνο. Το βράδυ της Δευτέρας έγινε έκτακτο Δ.Σ στον Ερασιτέχνη (04.07) και τα δεδομένα που βγήκαν δεν είναι αισιόδοξα. Μάλιστα, απ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, έγινε ξανά επικοινωνία με τον Μάγκεντ Σάμι ο οποίος επανέλαβε την πρόθεση του να παραχωρήσει τις μετοχές. Ούτε Σαουδάραβες, ούτε τίποτα.

Ο Αιγύπτιος αναλαμβάνει να πληρώσει ένα ποσό που αντιστοιχεί περίπου σε 400.000 ευρώ, αφορά Εφορία - ΕΦΚΑ, ποσό το οποίο είναι διακανονισμένο και εξυπηρετείται τους τελευταίους μήνες. Όμως, το ποσό που απομένει για να αποπληρωθεί το συνολικό χρέος της ΠΑΕ ''αγγίζει'' το 1 εκ. ευρώ. Περίπου 800-900 χιλ ευρώ, αν αφαιρέσουμε τα χρήματα από το στοίχημα που... έρχονται, ''κατεβαίνουμε'' στα 650.000 - 700.000, πάντα χωρίς εκείνα που έχει αναλάβει ο Σάμι.

Το παραπάνω ποσό αυτό δεν μπορεί να το καλύψει ο Μάγκεντ Σάμι, το είπε και χθες, ο Γιώργος Βρέντζος δεν μπορεί να αναλάβει τέτοιο ποσό ενώ μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν. Δηλαδή, εάν κάποιος θέλει να πάρει τον Εργοτέλη, μαζί με τα χρέη, πρέπει να υπολογίσει και μπάτζετ Superleague 2 ενόψει της νέας χρονιάς.

Με τα παραπάνω δεδομένα, το επικρατέστερο σενάριο για τον Εργοτέλη είναι δυστυχώς ο υποβιβασμός. Είτε στην Γ' Εθνική, είτε ακόμα και στο τοπικό. Συζητήσεις γίνονται ακόμα, δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα όμως αντιλαμβάνεστε ότι η οικονομική ''τρύπα'' είναι μεγάλη και το σοβαρό ενδιαφέρον ανύπαρκο. Φυσικά μην ξεχνάμε ότι ο χρόνος είναι συγκεκριμένος, ενώ θυμίζουμε άλλωστε ότι για τη νέα Super League 2 θα χρειαστούν οι ομάδες με Μετοχικό Κεφάλαιο 350.000 ευρώ και εγγυητική 150.000 ευρώ ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Ένα μαύρο σύννεφο που έχει ''εγκατασταθεί'' πάνω από Μαρτινέγκο, έχει συγκεκριμένα ονοματεπώνυμά, με την χθεσινή συνάντηση - επαναλαμβάνω - να μην δίνει δικαίωμα σε αισιοδοξία... Μένει να δούμε αν θα γίνει ανατροπή δεδομένων, σε αυτό τουλάχιστον ελπίζουν όσοι ζουν την ομάδα από κοντά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Τελειώνει» από τον Εργοτέλη ο Σάμι, παραχωρεί τις μετοχές της ΠΑΕ!

«Κεραυνοί» Στειακάκη προς Σάμι και άνοιγμα προς Γιώργο Βρέντζο

O άφαντος Σάμι φέρνει εκνευρισμό και... έκτακτο Συμβούλιο στον Ερασιτέχνη!

Βρέντζος: «Έκανα ό,τι μπορούσα για να επιστρέψω στον Εργοτέλη, αλλά...»

Ξέσπασαν οι σύνδεσμοι του Εργοτέλη: «Mάγκεντ Σάμι, είσαι ανεπιθύμητος!»

Οριστικές εξελίξεις στον Εργοτέλη - παίρνει θέση ο Μάγκεντ Σάμι

Ο Εργοτέλης, ο κρητικός επιχειρηματίας, οι προσφυγές και οι Κόνραντ - Κοκκίνης

Πήρε θέση ο Στειακάκης για την συνάντηση με τον Μάγκεντ Σάμι

ΠΑΕ Εργοτέλης: Η οικονομική «κατάρρευση» μέσα σε 5 χρόνια!

Έφυγε κι άφησε πίσω του συντρίμμια...

Xάος στον Εργοτέλη: Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών, άφαντος ο Σάμι!

«Διοικητικά ανεπαρκής ο Τουτζάρης»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.