Ένας μάγος χωρίς δώρα

Απόψεις

Το πρώτο δείγμα του Νταμπράουσκας στον ΟΦΗ και τα δώρα που ακόμα δεν του έχει κάνει η διοίκηση

Στο τελευταίο παιχνίδι του 2022, αυτό της Τετάρτης (28/12) απέναντι στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο ΟΦΗ φιλοδοξεί να πάρει κάτι παραπάνω από αυτό που πήρε με τον Ατρόμητο και έτσι να κλείσει ευχάριστα την χρονιά. Στην πραγματικότητα όμως, τα ματς με Βόλο και Παναιτωλικό που ακολοθούν αποτελούν μια δυάδα αγώνων με μεγάλη σκοπιμότητα.


Μια σεζόν, που από το καλοκαίρι φάνηκε ότι ο οργανισμός ΟΦΗ θα ταλαιπωρηθεί για τους γνωστούς και... άγνωστους λόγους. Σε 14 ματς η κρητική ομάδα έχει πανηγυρίσει μόλις 2 φορές, την 3η αγωνιστική στο Βόλο και στο φινάλε του πρώτου γύρου, με την ανατροπή επί του Λεβαδειακού. Ακόμα και στις - ελάχιστες - νίκες του, δυσκολεύεσαι να πεις ότι στο χορτάρι ήταν καλύτερος, όπως στα περισσότερα φετινά παιχνίδια. Στο πιο πρόσφατο με τον Ατρόμητο, είχε την μπάλα και την κατοχή αλλά όχι και Xgoal φάσεις, κοινώς πήρε την μπάλα ξανά και δεν ήξερε τι να την κάνει, όπως γράφαμε στις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου. Ολοφάνερο το δημιουργικό κενό και η απουσία ενός φορ εκτέλεσης.

Πέρα από τα παραπάνω και άλλα πολλά που μπορούμε αναφέρουμε στην χρονιά που διανύει ο ΟΦΗ, αυτό που μου κάνει φοβερή εντύπωση φέτος, είναι ότι σε οποιοδήποτε ''ηλεκτροσόκ''- κάτι που συμβαίνουν σε πολλούς συλλόγους εντός σεζόν - ο Οργανισμός δεν αντέδρασε. Ή ακόμα και αν αντέδρασε, αυτό δεν πέρασε στο χορτάρι. Ούτε στην φυγή του Γιάννη και Γιώργου Σαμαρά, ούτε στην απομάκρυνση του Νίκο Νιόπλια όπως και στα πρώτα ματς του Λιθουανού Βάλντας Νταμπράουσκας σαν νέος κόουτς.

''Νέος προπονητής, σίγουρη νίκη'' λένε οι Ισπανοί, κάτι που ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις σε ομάδες στον κόσμο. Αλλάζει ο κόουτς, στις πρώτες εβδομάδες θα δεις αντίδραση, σίγουρα μεγαλύτερη από το 15λεπτο με τον Λεβαδειακό. Κι αυτό που συμβαίνει στον ΟΦΗ φέτος είναι σπάνιο. Μια ομάδα να μην αλλάζει ρόστερ και ένας προπονητής που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα δεν μπορεί να επηρεάσει άμεσα το γκρουπ. Βέβαια, το ρόστερ δεν είχε αλλαγές ενώ και μετά την μίνι προετοιμασία, απέναντι στον Ατρόμητο δεν είδαμε κάτι πολύ διαφορετικό. Άλλο φαγητό με τα ίδια υλικά, γίνεται; Γίνεται!

O OΦΗ επένδυσε στον Λιθουανό προπονητή, πιστεύει σε αυτόν όπως και οι ποδοσφαιριστές του. Ένας κόουτς με καλές ιδέες, προσαρμοστικός και δουλευταράς, από ότι λένε στο ΒΑΚ. Προστατευτικός προς τους παίκτες του και αποφασισμένος να αλλάξει την εικόνα του ΟΦΗ αλλά και την ενέργεια που μέχρι τώρα δεν είναι με το μέρος της ομάδας. Κι αυτό είναι το δύσκολο. Ο ''μάγος'' που όλοι πιστεύουν ότι μπορεί να αλλάξει τον Όμιλο είναι στην θέση του, τα δώρα όμως της διοίκησης ακόμα δεν τα έχει πάρει, όπου δώρα = μεταγραφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκασμένος ο Νταμπράουσκας: «Δεν έχω ξαναπαίξει τέτοιο ματς»

Η βαθμολογία της Super League

Ένα σουτ, ένα γκολ και πάλι στο…βοήθα Παναγιά!

Τα ηλικιακά κριτήρια του ΟΦΗ στις μεταγραφές

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.