Ο Νιόπλιας πλέον έχει τη λαιμητόμο πάνω απ' το κεφάλι του

Απόψεις

Ο Νίκος Νιόπλιας δεν φταίει για την όλη κατάσταση, ή τουλάχιστον δεν έχει εξ ολοκλήρου την ευθύνη, αλλά κάποια στιγμή η όλη κατάσταση θα γίνει ανυπόφορη και για τον ίδιο.

Αν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα ματς, τουλάχιστον μη το χάσεις. Αυτό λέει ο θυμόσοφος ποδοσφαιρόφιλος. Αν εξαιρέσουμε την κάκιστη εικόνα με Παναθηναϊκό και Αστέρα, τη νίκη με Βόλο και την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, τρία το σύνολο, ο ΟΦΗ άξιζε κάτι παραπάνω, έβγαλε τα μάτια του κι έχασε δικά του ματς, στο σακούλι δεν μπήκε ούτε βαθμός. Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Ολυμπιακός. Έστω ένας βαθμός είναι συνολικά τρεις και οι 4 έως τώρα γίνονται 7. Πιο κοντά στα πλέι οφ, άλλη ψυχολογία, άλλη βάση συζήτησης.

Είπαμε, τα αποτελέσματα δίνουν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, δεν θέλει πολύ να σε πάρει από κάτω. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι συναισθημάτων και ο ΟΦΗ αυτή τη στιγμή παραμένει "άδειος".

Δεν ξέρω κατά πόσο πλέον βολεύουν ως follow up τα όσα υποστηρίζει ο Νιόπλιας για τον ΟΦΗ, την ανετοιμότητα, τους τραυματισμούς και τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Ισχύουν, αλλά μετά από 7 αγωνιστικές μαθαίνεις πια να ζεις με αυτά και δουλεύεις πάνω σε αυτά. Δεν θέλει πολύ η δικαιολογία να γίνει μεμψιμοιρία και η όλη προσπάθεια να καταλήξει σε αδιέξοδο.

Ο ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο έδειξε πως είναι μία κανονική ομάδα που μπορεί να τους κοιτάξει όλους στα ίσια. Στο δεύτερο έδειξε πως είναι μία ομάδα που αναγκάζεται να κοιτάξει προς τα κάτω στον βαθμολογικό πίνακα. Τέσσερις βαθμοί σε 7 αγωνιστικές δημιουργούν συνθήκες πίεσης που αυτές γιγαντώνονται σε μία περίοδο συνεχόμενων αγώνων μέχρι τη διακοπή του Μουντιάλ.

Ο Νιόπλιας έχει δύσκολο δρόμο και το έχουμε γράψει, αλλά πλέον δουλεύει με τη λαιμητόμο πάνω από το κεφάλι του. Δικό του δημιούργημα ο ΟΦΗ του πρώτου μέρους κόντρα στον Ολυμπιακό οφείλει όμως να χτίσει πάνω σε αυτό για να γίνουν τα 45 λεπτά, 60, 70, 90. Δεν φταίει για όλο αυτό που διαχειρίζεται αγωνιστικά και ψυχολογικά, ή τουλάχιστον δεν έχει εξ ολοκλήρου την ευθύνη, αλλά κάποια στιγμή η όλη κατάσταση θα γίνει ανυπόφορη και για τον ίδιο.

Οι τραυματισμοί και η φυσική κατάσταση δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται πάντα ως δικαιολογίες μετά από 7 αγωνιστικές. Και γενικώς οι δικαιολογίες πρέπει να δώσουν τη θέση τους στις διαπιστώσεις και η διαπίστωση είναι πως ο ΟΦΗ προσπαθεί να βγει και να παίξει μέσα από αλλοπρόσαλλες καταστάσεις που γεννήθηκαν από ένα μεταγραφικό καλοκαίρι για να διδάσκεται σε σχολές ως το παράδειγμα προς αποφυγή. Ελλοχεύει ο κίνδυνος ο Νιόπλιας να προσπαθεί να σώσει -εκτός από τον ΟΦΗ- και τον εαυτό του. Και αυτό δεν του αξίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 1-2: Ο ΟΦΗ... δεν βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο και το πλήρωσε

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 1-2: Τα στιγμιότυπα του αγώνα

Νιόπλιας: «Δεν χωράνε δικαιολογίες, πρέπει να παίρνουμε βαθμούς»

Εντυπωσιακό κορεό από τους οργανωμένους του ΟΦΗ!

Ο Μανδάς απέκρουσε το πέναλτι του Χάμες Ροντρίγκες

Αποθέωσε Νιόπλια ο Σωκράτης: «Του χρωστάω πολλά»

Το χειροκρότημα των φιλάθλων και η αναγνώριση για την προσπάθεια

Με ημίμετρα το πρόβλημα διαιωνίζεται, απαιτείται ξεκάθαρη λύση

Μ' ένα όνειρο μισό... όνειρο απατηλό ο ΟΦΗ

Η βαθμολογία της Super League και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.