Ο Εργοτέλης ξεκινάει τη σεζόν με αμφισβήτηση

Απόψεις

Οι ανανεώσεις που καθυστερούν, οι παίκτες που αποχωρούν, ο προπονητής και η αδειοδότηση - ένα ''καυτό'' καλοκαίρι για την ΠΑΕ

Λίγο περισσότερο από ένας μήνας έχει περάσει από το τελευταίο παιχνίδι του Εργοτέλη στην Superleague και όχι μόνο η διοίκηση δεν έχει προχωρήσει σε ανανεώσεις συμβολαίων (επίσημα τουλάχιστον), έχασε τον προπονητή του έπειτα από μια κατ αρχήν συμφωνία, είδε Μαζουλουξή - Μανουσάκη να καταλήγουν στη Λαμία ενώ για ακόμα μια χρονιά δεν πήρε - σε πρώτο βαθμό - αδειοδότηση. Δεν το λες και καλό ξεκίνημα ενόψει της νέας σεζόν.

H πραγματικότητα είναι ότι τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως τα περίμεναν στον Εργοτέλη. Αλλιώς τα είχαν σχεδιάσει και αλλιώς κυλάνε, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή και οι απαιτήσεις είναι ξεκάθαρες. Ο Γιώργος Τουτζάρης επιθυμούσε μέχρι τα τέλη Ιουνίου να έχει απαντήσεις από τα ανοικτά ζητήματα των συμβολαίων αλλά... τζίφος. Η αλήθεια είναι ότι το θέμα Ταουσιάνη αποπροσανατόλισε την ΠΑΕ η οποία έχει σαν προτεραιότητα την ανεύρεσή νέου προπονητή και στη συνέχεια να ανακοινώσει τους παίκτες που θα παραμείνουν και στη συνέχεια αν όλα πάνε καλά και πάρει αδειοδότηση να ακολουθήσουν και οι όποιες προσθήκες. Εκτιμώ ότι αν ο Μανώλης Σουτζής είχε δίπλωμα ικανό για την κατηγορία, αυτή θα ήταν η λύση για την επόμενη ημέρα. Έτσι, το προφίλ του νέου κόουτς που αναζητείται είναι συγκεκριμένο: Με διάθεση να στηρίξει τα νέα παιδιά, χωρίς φιλοδοξίες ανόδου και με μετρημένο μπάτζετ, κατά προτίμηση Έλληνας. Ίσως μέχρι αύριο να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα αυτό.

Πέρα από το θέμα του νέου προπονητή, ο Εργοτέλης έχει να διαχειριστεί και την φυγή δύο παικτών που η ΠΑΕ ήθελε να κρατήσει όμως εκείνοι, όπως είχαμε γράψει, ήταν με το ένα πόδι εκτός. Μάλιστα, στην περίπτωση του Γιώργου Μανουσάκη, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Εργοτέλης χάνει ακόμα έναν παίκτη τα τελευταία χρόνια που προέρχεται από εξαιρετική χρονιά (2ος σκόρερ στο πρωτάθλημα) χωρίς να καταφέρει να επωφεληθεί κάτι από αυτό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην περίπτωση Μανουσάκη, η ΠΑΕ κατέθεσε νέο διετές με το μεγαλύτερο συμβόλαιο που μπορούσε να δώσει, οικονομικά.

Οι περιπτώσεις είναι αρκετές... Mένει να δούμε τι θα γίνει και με τα άλλα συμβόλαια καθώς πέρα από αυτές των Μπουρσέλη και Μπουτσάκη που θα συνεχίσουν, έχουν προκύψει εμπόδια στις υπόλοιπες ανανεώσεις, πιθανόν να υπάρξει και αποχώρηση έκπληξη τις επόμενες ημέρες.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, οι επικεφαλής οφείλουν να δουν τι θα γίνει και με το θέμα της αδειοδότησης. Η λογική λέει ότι ο Εργοτέλης θα πάρει άδεια μέσω έφεσης αλλά κανένας δεν το εγγυάται. Πάντως, εάν τα δεδομένα δεν αλλάξουν σε δεύτερο βαθμό ή αν δεν αποφασιστεί άρση περιορισμών, τότε οι ανανεώσεις και μεταγραφές θα μπορούν να γίνουν μόνο σε παίκτες κάτω των 25 ετών.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τα δεδομένα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες έχουν φέρει ξανά αμφισβήτηση για τους χειρισμούς της διοίκησης, μια σχετική γκρίνια και μια... διαδικτυακή αντιπαράθεση μεταξύ Στειακάκη και Βρέντζου που ''έσβησε'' νωρίς.

Είναι κρίμα, αυτή η διοίκηση να μην μπορεί να εξαργυρώσει την εξαιρετική περσινή σεζόν, να μην μπορεί να ''χαρεί'' τα όσα συνέβησαν πριν λίγους μήνες - σε μια εξ αρχής ευνοϊκή συγκυρία - βρίσκεται υπό αμφισβήτηση. Η χρονιά χρειάζεται υπομονή από όλους, ένα καλοκαίρι που ίσως φέρει σημαντικές αλλαγές. H φυγή Ταουσιάνη ήταν κάτι παραπάνω από μια λύση συμβολαίου με έναν προπονητή και το αφήνω εδώ αυτό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από τον Εργοτέλη, στον Λεβαδειακό ο Ταουσιάνης

Γι' αυτό έφυγε ο Ταουσιανης

Αδειοδότηση: Πλήρεις μόνο 4 φάκελοι - δεν πήραν άδεια Εργοτέλης, ΟΦΙ και Χανιά

Οι επαφές Τουτζάρη - παικτών και το κρισιμο 10ημερο

Τα συμβόλαια που «καίνε»: O Μπάτζιος, ο Μπουτσάκης και τα άλλα παιδιά...

Μαζουλουξής: «Σε συζητήσεις με τον Εργοτέλη, όλα είναι πιθανά»

Μανουσάκης, η πρώτη απώλεια του Εργοτέλη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.