Ο Μαρτίνς τα είπε όλα για τον ΟΦΗ

Απόψεις

Ο Πορτογάλος που είναι φαν του ΟΦΗ και η απόλυτη πίστη στο πλάνο.

Το μοναδικό δυστυχώς «παράσημο» για τον ΟΦΗ από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό ήταν τα λόγια του Πέδρο Μαρτίνς μετά το ματς.

«Παίξαμε απέναντι σε μια άριστη ομάδα και έναν δυνατό αντίπαλο», είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Δεν είναι η πρώτη φορά, εξάλλου, που ο 50χρονος τεχνικός βγάζει το… καπέλο στο συγκρότημα του Γιώργου Σίμου και αναφέρεται στους «ασπρόμαυρους» με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια.

Δεν είναι ψέμα, άλλωστε, ότι ο Μαρτίνς είναι ένας-τρόπον τινά-θαυμαστής του ΟΦΗ και του πρότζεκτ που «τρέχει». Συχνά-πυκνά φέρνει ως παράδειγμα τον ηρακλειώτικο σύλλογο για το πλάνο που έχει και για τον τρόπο που λειτουργεί.

Και επειδή τα πολλά συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα μπορεί να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις, τίποτα δεν κλονίζει την πίστη των ιθυνόντων του Ομίλου.

Η χρονιά ίσως δεν έχει ξεκινήσει και τόσο καλά για την ομάδα του Σίμου, ωστόσο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Ο ΟΦΗ έχει επιλέξει να τραβήξει το δικό του δρόμο σε κάθε επίπεδο και εξαίρεση δεν αποτελεί το αγωνιστικό αμιγώς κομμάτι.

Μέσα σε ένα χρόνο έχει καταφέρει να κάνει βήματα τρομερής εξέλιξης, ωστόσο μέσα στο «παιχνίδι» είναι και οι… κακοτοπιές.

Κανείς δε στέκεται σε κορωνοϊό ή τραυματισμούς και άπαντες όχι μόνο δεν ανησυχούν, αλλά ξέρουν ότι βαδίζουν σωστά και προχωράνε βάσει προγραμματισμού.

Απέξω ενδεχομένως να φαίνεται ότι ο ΟΦΗ έχει βγει «εκτός τροχιάς», αλλά σε ολόκληρο τον οργανισμό εκτιμούν πως τα πράγματα προχωράνε όπως πρέπει.

Το βασικότερο στοιχείο της «αλλαγής» που επιχείρησε ο σύλλογος τον Οκτώβριο του 2018 ήταν η νοοτροπία και αυτή «χτίζει» στην παρούσα φάση. Στα δύσκολα, εξάλλου, φτιάχνει χαρακτήρα και μέταλλο.

Θέλει χρόνο και υπομονή, αλλά οι κατευθύνσεις έχουν δοθεί. Η δουλειά είναι αδιάκοπη, οι συνθήκες κάτι παραπάνω από ευνοϊκές και ο Όμιλος αποτελεί ήδη έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς για κάθε παίκτη.

Η παραμικρή κίνηση γίνεται με μοναδικό στόχο την ολοκλήρωση του σχεδίου, το οποίο θέλει έναν ΟΦΗ, που θα διαθέτει αυτάρκεια στο μέλλον και θα λειτουργεί σε πλαίσιο που θα παραπέμπει σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. Το εγχείρημα δεν είναι απλό, ωστόσο τα θεμέλια είναι γερά και αντέχουν τους τριγμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημήτρης Καρυωτάκης: Ο ΟΦΗ έχει πρόβλημα και θέλει γιατρειά!

Μανόλης Γρηγοράκης: Χρόνος υπάρχει, η υπομονή εξαντλείται

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.