Ο Μητσοτάκης αποφασίζει για τον αθλητισμό

Διάφορα

Κρίσιμη η σημερινή μέρα - αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα που θα αφορούν τον αθλητισμό

Σήμερα (Παρασκευή -30/10) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα μετά την έξαρση του κορωνοϊού και ένα από αυτά αφορά και τον αθλητισμό.

Η φημολογία δίνει και παίρνει, ουδείς γνωρίζει επ' ακριβώς τις εισηγήσεις που έχει στα χέρια του ο Μητσοτάκης, ωστόσο είναι δεδομένο ότι σε αυτές έχει μπει στην εξίσωση και ο αθλητισμός.

Η φημολογία που έχει αναπτυχθεί αφορά την αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας για 1 μήνα μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση και να παρουσιάσουν πτώση οι ημερήσιοι αριθμοί των κρουσμάτων. Αυτό που ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή αφορά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα για τους λόγους που αναφέραμε και έχουν να κάνουν με τα πιο χαλαρά μέτρα που επικρατούν εκεί, τη δυσκολία της ανίχνευσης και το γεγονός ότι υπήρξαν εικόνες σε πρόσφατους αγώνες τοπικών κατηγοριών της χώρας όπου φίλαθλοι βρέθηκαν στις εξέδρες χωρίς αποστάσεις, χωρίς μάσκες και χωρίς καμία ευσυνειδησία αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Super League έχει ισχυρό υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο τηρείται και γι' αυτό η κατάσταση είναι ελεγχόμενη τόσο με τα κρούσματα στις ομάδες όσο και με τις αναβολές αγώνων. Κι εδώ ακριβώς έρχεται να κολλήσει το δεύτερο σενάριο που θέλει αναστολή σε όλες τις κατηγορίες πλην της πρώτης. Δηλαδή να συνεχιστεί μόνο το πρωτάθλημα της Super League και κανένα άλλο!

Το μέτρο αυτό που φέρεται να εισηγήθηκαν οι ειδικοί στον Πρωθυπουργό έχει να κάνει με το γεγονός ότι στις μικρότερες κατηγορίες τα τεστ είναι δυσβάσταχτα οικονομικά και ότι υπάρχει ο φόβος να μη τηρούνται τα μέτρα. Με τη λογική, δηλαδή, των λοιμωξιολόγων αναστολή σε Super League 2, Football League (έτσι κι αλλιώς αυτές οι διοργανώσεις δεν έχουν αρχίσει ακόμα λόγων των δικών τους προβλημάτων) και Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα. Συν φυσικά τα σχολικά πρωταθλήματα. Και αυτό δεν θα αφορά μόνο το ποδόσφαιρο αλλά όλα τα ομαδικά αθλήματα.

Το τι ακριβώς θα αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδείς γνωρίζει. Σήμερα θα μάθουμε από τις ανακοινώσεις που θα γίνουν και τα νέα μέτρα που θα γνωστοποιηθούν. Πλέον θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν αποφάσεις που θα πιάνουν και το φάσμα του αθλητισμού, αλλά είναι άγνωστο το μέγεθος αυτών.

Ζούμε ένα deja vu ανάλογο του περασμένου Μαρτίου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ακραίο μέτρο της αναστολής όλων των αθλητικών εκδηλώσεων

«Λουκέτο» στα ερασιτεχνικά: Πώς φτάσαμε σε αυτή την πρόταση

Η αύξηση των κρουσμάτων ανησυχεί τη Super League

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.