Ο ΟΦΗ του Νταμπράουσκας και το ντεμπούτο στο «Γεντί Κουλέ»

ΟΦΗ

Δουλειά, δουλειά, δουλειά είναι το σύνθημα του Νταμπράουσκας για τον δικό του ΟΦΗ, αυτόν που θα ντεμπουτάρει μπροστά στον κόσμο.

Στην πρόσφατη παρουσίασή του από την ΠΑΕ ο Βάλντας Νταμπράουσκας θέλησε να ξεκαθαρίσει τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Αρέσκεται στο σύστημα με τετράδα στην άμυνα, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι θέσφατο ούτε θα μπει στη διαδικασία να παγιώσει μία κατάσταση. «Το ότι ένα σύστημα λειτούργησε καλά σε ένα παιχνίδι δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα λειτουργήσει και στο επόμενο», είχε πει χαρακτηριστικά.

Το παιχνίδι με τον Άρη ανήκει στο παρελθόν και ο ΟΦΗ κορυφώνει την προετοιμασία του για το σαββατιάτικο ματς με τον Ιωνικό. Την κρισιμότητα του συγκεκριμένου αγώνα την έχουμε αναλύσει, είναι επιτακτική η ανάγκη για τον Όμιλο να επιστρέψει στις νίκες και συνάμα να πάρει την πρώτη του στο «Γεντί Κουλέ».

Κόντρα στον Άρη ο ΟΦΗ λειτούργησε καλά, το σύστημα, η ενδεκάδα, η γενικότερη αγωνιστική νοοτροπία. Αψογος δεν ήταν, λογικό, δεν γίνεται να μεταμορφωθείς από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά φάνηκε ότι η ομάδα δουλεύει και σιγά-σιγά θα βγάλει στο γήπεδο αυτά που θέλει ο προπονητής.

Το παιχνίδι με τον Ιωνικό είναι διαφορετικό από της περασμένης Κυριακής, αλλά όπως φαίνεται ο Νταμπράουσκας θα πάει με την ίδια ενδεκάδα. Τουλάχιστον αυτό δείχνει στις προπονήσεις, αυτό έδειξε και την Τετάρτη. Ισως να δούμε μία άντε το πολύ δύο αλλαγές, ίσως και καμία, αλλά φαίνεται πως ο Λιθουανός προπονητής, διαβάζοντας τον αντίπαλο, πιστεύει πως και σε αυτό το ματς μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο σύστημα και η ίδια ενδεκάδα.

Εξάλλου το πιο σημαντικό δεν είναι μόνο οι 11 που θα παίξουν και το σύστημα, αλλά η γενικότερη αντίληψή τους και πώς θα αντιμετωπίσουν το παιχνίδι. Ένας επιθετικός ΟΦΗ, κυρίως στο γήπεδό του, που να έχει την μπάλα, να επιτίθεται σωστά και να βγάζει φάσεις.

Εκεί ακριβώς δουλεύει ο νέος προπονητής του ΟΦΗ σε κάθε προπόνηση. Ακριβώς αυτό δούλεψε χθες, Τετάρτη και με το γκρουπ παικτών που δεν έπαιξαν με τον Άρη. Σωστή ανάπτυξη, γρήγορες πάσες, αντίληψη του κενού χώρου και τελειώματα για να μπει η μπάλα στα δίχτυα.

Πολλές φορές διέκοψε την προπόνηση για να μιλήσει στους παίκτες, ακόμα περισσότερες τους επιβράβευσε όταν εκτελούσαν σωστά την άσκηση. Μιλούσε στον καθένα ξεχωριστά, τους εξηγούσε τι ακριβώς θέλει και πώς πρέπει να λειτουργεί συνολικά η ομάδα στο γήπεδο, δεν έλειψαν και τα τετ α τετ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό με τον Μπουζούκη.

Οπως είπε ο Νταμπράουσκας πάντα διαβάζει τον αντίπαλο για να προσαρμόζεται σε αυτόν ο ΟΦΗ, αλλά η γενικότερη αντίληψη πάντα θα είναι η ίδια όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού. Προσπάθεια, κατοχή, σωστή κυκλοφορία, αλληλοκαλύψεις, γρήγορη ανάπτυξη και δημιουργία φάσεων για να έρθει και το γκολ.

Το δεδομένο είναι πως ο κόσμος το Σάββατο, στο ντεμπούτο του Λιθουανού στο «Γεντί Κουλέ», θα δει έναν διαφορετικό ΟΦΗ σε σχέση με το προηγούμενο εντός, αυτό με τη Λαμία. Η δουλειά στις προπονήσεις θα φανεί και στο γήπεδο αυτό που περιμένουμε να φανεί είναι το πρώτο εντός έδρας τρίποντο. Γιατί πάνω από συστήματα και τακτικές είναι η ψυχολογία. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που χτίζουν αυτοπεποίθηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πρώτη πρόκληση του Νταμπράουσκας

Ο Νταμπράουσκας δεν χρειάζεται περίοδο προσαρμογής

Η ευκαιρία του ΟΦΗ για το come back

Τα τετ α τετ του Νταμπράουσκας και η δουλειά για έναν επιθετικό ΟΦΗ

Μέσα ο Ντίκο, μετράει αντίστροφα ο Νέιρα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.