Αυτός που ήθελε ο ΟΦΗ, αυτό που αναζητούσε ο Λαμπρόπουλος

Απόψεις

Γιατί ο ''γάμος'' ΟΦΗ - Λαμπρόπουλου προμηνύει μια συνθήκη win - win

Ας το ξεκινήσω αναπόδα: Έχω την αίσθηση ότι η μεταγραφή του Βασίλη Λαμπρόπουλου κρίνεται ήδη πετυχημένη, ανεξάρτητα από το τι θα προσφέρει ο έμπειρος στόπερ στο χορτάρι με την φανέλα της κρητικής ομάδας.

Τι αναζητούσε ο ΟΦΗ σαν συμπλήρωμα στα στόπερ; Έναν έμπειρο, αν γινόταν Έλληνα, υψηλόσωμο αμυντικό με καλό χαρακτήρα στα αποδυτήρια. Αυτό που ονομάζουμε ''θετικό στοιχείο στα αποδυτήρια''.

Τα βρήκε όλα τα παραπάνω στο πρόσωπο του 33χρονου στόπερ, μια υπόθεση που δούλεψε αρκετά και δικαιώθηκε. Μάλιστα, βρήκε και κάτι άλλο πολύ σημαντικο: Την συνθήκη με τους τρεις στόπερ, που θα ''κρύψει'' τις αδυναμίες του Λαμπρόπουλου, αυτές αφορούν κυρίως την ταχύτητα και λιγότερο τις μεταβιβάσεις. Ένας δυναμικός και αθλητικός στόπερ, επαγγελματίας επίσης.

Ο Λαμπρόπουλος ξενιτεύτηκε το 2019, με το διαζύγιο του από την ΑΕΚ να είναι πικρό. Η τότε περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην ''Ένωση'' κάπως περίεργη, την ''πλήρωσαν'' Λαμπρόπουλος, Μπακασέτας και Σιμόες ενώ ο Μάνταλος παρέμεινε στις... καθυστερήσεις. Αποδείχθηκε ότι κυρίως στην περίπτωση Μπακασέτα, οι εξελίξεις δεν δικαίωσαν την τότε επιλογή του ηγέτη των ''κιτρινόμαυρων''.

Πήγε στην Λα Κορούνια της Segunda με στόχο να ανέβει μαζί της στην La Liga, αυτό δεν συνέβη και βρέθηκε την επόμενη χρονιά στην Μπόχουμ της Β' Γερμανίας. Την 3η του χρονιά πανηγύρισε μαζί της την άνοδο στην Bundesliga, ένας στόπερ που είχε ρόλο στο rotation, ενώ μέσα στην τετραετία έγινε ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους στο Μπόχουμ.

Από την άλλη, όσοι γνωρίζουν, ξέρουν ότι για τον Λαμπρόπουλο δεν ήταν εύκολο να φύγει από την Γερμανία, εκεί που περνούσε καλά, τον εκτιμούσαν και πιθανότατα θα έβρισκε ακόμα ένα συμβόλαιο. Ήθελε να γυρίσει Ελλάδα αλλά σε μια ομάδα που θα του κάλυπτε τα περισσότερα θέλω του. Ο ΟΦΗ ήταν γι' αυτόν ο ιδανικός προορισμός, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Μηνά Λυσάνδρου, και όχι μόνο. Το είπε και ο ίδιος κατά την άφιξη του στο Ηράκλειο.

Ο ΟΦΗ πέτυχε διάνα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Κάλυψε τις ανάγκες του με τον καλύτερο τρόπο, ιδιαίτερα χαρούμενος και ο Λαμπρόπουλος για την επιλογή του. Το χορτάρι τις περισσότερες φορές ''λέει'' την αλήθεια, είναι ο καθρέπτης μιας προσθήκης, στο deal ΟΦΗ - Λαμπρόπουλου η συνθήκη προμηνύει κατάσταση win-win.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λαμπρόπουλος εμπιστευτικό: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Οριστικό: Ο ΟΦΗ συμφώνησε με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο!

Η αναβάθμιση στα μετόπισθεν και οι αποδείξεις για τους τρεις στόπερ

Oι λεπτομέρειες της μεταγραφής Λαμπρόπουλου στον ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.