Τα λεπτά του Τοράλ, βαρόμετρο για τον ΟΦΗ

Απόψεις

Ο Ισπανός χαφ που παίζει παραπάνω στα ματς και ήδη έχει ξεπεράσει τους περσινούς του αριθμούς και ο ΟΦΗ που μόνο κέρδος έχει από την απόδοση του

Είναι από τους πιο ποιοτικούς χαφ στο πρωτάθλημα. Άγνωστο το ταβάνι του Τζον Τοράλ αν δεν είχε αυτή την ευπάθεια με τους τραυματισμούς, άλλωστε είναι γνωστό ότι ο ''Θεός του ποδοσφαίρου'' δεν του έχει φερθεί με μεγαλοψυχία από την αρχή της καριέρας του.

Ο Ισπανός διανύει την 2η του χρονιά στον ΟΦΗ και φέτος είναι αισθητά πιο σταθερός από ότι την πρώτη, ίσως όχι τόσο κομβικός σε σύγκριση με κάποια παιχνίδια την προηγούμενη σεζόν (βλ Βόλος). Παίκτης βαρόμετρο, όταν είναι καλά ο ΟΦΗ συχνά εμφανίζεται μεταμορφωμένος στο ματς. Επίσης, ένας από τους λόγους που η κρητική ομάδα ''τρέχει'' αήττητο πέντε αγώνων.

Όπως και πέρυσι, ο Τοράλ αγωνίζεται πίσω από τον φορ, είτε σε 3-6-1, είτε σε 4-3-3. Έχει παίξει και σαν ''ψευτοεννιάρι''. Η διαφορά είναι ότι στο πρώτο έχει μεγαλύτερη ευελιξία και ελευθερία. Το είπε και σε πρόσφατη συνέντευξη του στον Athletic Radio, μετά από το ματς με τον Παναιτωλικό: ''Τώρα νιώθω πιο ελεύθερος, λιγότερο αγχωμένος και είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση μου''.


Πέρα από την περισσότερη ελευθερία στο παιχνίδι του, η διαφορά του ''φετινού'' Τοράλ είναι η αυταπάρνηση που δείχνει και ανασταλτικά, μπορεί κάποιος να φέρει στη μνήμη του το ματς της Λεωφόρου. Παρά το γεγονός ότι ο τραυματισμός του στο ματς με τον Ιωνικό και η αλλαγή του στο 25' έκανε αρκετούς να σκεφτούν ότι και φέτος θα ταλαιπωρηθεί, ο Ισπανός έπεστρεψε γρήγορα, η διακοπή του έκανε καλό και εμφανίζεται καλύτερος και σε φυσική κατάσταση.

Ο 27χρονος από το Ρέους είναι βελτιωμένος σε σχέση με την πρώτη χρονιά προσαρμογής, το δείχνουν και οι αριθμοί του και ο αυξημένος χρόνος συμμετοχής του στα ματς. Μας συστήθηκε με 53' μ.ο, πέρυσι ήταν περίπου 68', φέτος ''τρέχει'' με το εξωπραγματικό γι' αυτόν 76,5 λεπτά ανά παιχνίδι!

ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

Την σεζόν 2021-2022, o Tοράλ έπαιξε 22 ματς στη Superleague με μ.ο λεπτών ανά ματς τα 68' - 18 ως βασικός με ΤΡΙΑ 90λεπτα - σκόραρε 2 φορές και στο.. παλμαρέ του είχε και ένα κερδισμένο πέναλτι.

Φέτος, την σεζόν 2022 - 2023 ο Τοράλ έχει προλάβει να παίξει 14 ματς με μ.ο 76,5 λεπτά (δεν υπολογίζεται το 25λεπτο με Ιωνικό), 13 ως βασικός με ΤΡΙΑ 90λεπτα - έχει πετύχει ήδη 3 γκολ (πρώτος σκόρερ), έχει μοιράσει 2 ασίστ.

Ήδη, με λιγότερα παιχνίδια σε σχέση με την περσινή σεζόν, έχει προσφέρει περισσότερα. Επίσης, ο Τοράλ είναι μέσα στην 10αδα στους παίκτες με τις υψηλότερες ''πάσες κλειδιά'' με μ.ο κάτι παραπάνω από 2/παιχνίδι, στις πρώτες θέσεις σε γεμίσματα και σωστές μεταβιβάσεις με την ομάδα του.

Ένας απελευθερωμένος Τοράλ ο οποίος αν είχε μπροστά του έναν... Λουίζ Φελίπε, προβλέπω ότι οι ασίστ και γενικά οι αριθμοί του θα ήταν ακόμα καλύτεροι. Ας κρατήσουμε το πόσο περισσότερο μένει στα παιχνίδια με focus στη συνέχεια και την συνέπεια. Ένας ποδοσφαιριστής κεφάλαιο για τον οργανισμό, ο οποιος όσο πιο πολύ μένει στα παιχνίδι με καλή φυσική κατάσταση, τόσο πιο επιθετικά ενεργός είναι ο ΟΦΗ. Πόσο μάλλον όταν λείπει ο Χουάν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ απέκτησε νέο ήρωα κι έγινε και... τραγούδι!

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Τα highlights της νίκης του ΟΦΗ

Η αποθέωση στον Νταμπράουσκας και το σχόλιό του

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.