O «γυάλινος» Τοράλ, o «γυμνός» ΟΦΗ

Απόψεις

O Γιάννης Χαμαλάκης γράφει για έναν ΟΦΗ που εξαρτάται εν πολλοίς δημιουργικά από τα κέφια αλλά κυρίως την... ετοιμότητα του Ισπανού χαφ, ο οποίος αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί όσο θέλει ο ίδιος και η ομάδα του

Σε πολύ οριακό σταυροδρόμι βρίσκεται ο ΟΦΗ. Ακόμα μια ήττα στο πρωτάθλημα, ακόμα μια άσχημη εμφάνιση, αυτή τη φορά απέναντι στον Ιωνικό. Ούτε η φυγή των Σαμαράδων, ούτε η έλευση νέου προπονητή και οι υπόλοιπες αλλαγές που έχουν γίνει στο τμήμα, φαίνεται ότι έχουν επηρεάσει θετικά το γκρουπ. Μια ομάδα που παίζει το ίδιο προβληματικά από την αρχή της χρονιάς, με κάποιες εξαιρέσεις, μέσα στα παιχνίδια της.

Μέσα σε όλα τα αρνητικά, τις ολιγωρίες και τις παραλείψεις, ο ΟΦΗ έχει να αντιμετωπίσει και το θέμα με τους τραυματισμούς κομβικών - και όχι μόνο - παικτών. Εύκολη δικαιολογία η τύχη, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο Νέιρα έχει λείψει αρκετά, σε μια ομάδα που δυστυχώς γι' αυτήν εξαρτάται δημιουργικά αρκετά από τον Αργεντίνο μαέστρο, το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Τοράλ. Ο Ισπανός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο του αριστερού ποδιού κατά τη διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης, θα υποβληθεί σε απεικονιστικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση του προβλήματος.

Ένας υπερταλαντούχος χαφ, μπορεί κάποιος να το αντικρίσει μονομιάς ακόμα και να βλέπει πρώτη φορά μπάλα, όμως οφείλουμε να καταγράψουμε την ευπάθεια του με τους τραυματισμούς την γνώριζαν στον ΟΦΗ, ρίσκαραν. Γιατί όπως λέγεται σε αυτές τις περιπτώσεις: ''Aν δεν είχε και αυτά, δεν θα ερχόταν στον ΟΦΗ''. Όμως, το ποδόσφαιρο πλέον έρχεται να διαψεύσει όλους αυτούς, με την φυσική κατάσταση να παίζει πλέον πολύ σημαντικό ρόλο στην αξία του ποδοσφαιριστή.

Βαρόμετρο... με χρόνο συμμετοχής

Τον Ιούλιο του 2021, λίγο μετά το άκουσμα της είδησης περί απόκτησης του Τοράλ, έγραψα το Scout Report: ''Τα 53 λεπτά του Τοράλ''. Αφορμή, τα λίγα λεπτά που παίζει κατά μέσο όρο στα παιχνίδια της καριέρας του, τις μεγάλες ατυχίες του με σοβαρούς τραυματισμούς στην αρχή της καριέρας του και το μεγάλο ρίσκο του ΟΦΗ. Δυστυχώς, μια ομάδα δεν μπορεί να στηριχθεί σε παίκτη με τόσο μεγάλη ευπάθεια.

Μπορεί ο Τοράλ να έχει παραπάνω μ.ο λεπτών συμμετοχής στα ματς του ΟΦΗ από τα 53' που είχαμε ξαναγράψει, όμως αποδεικνύεται ότι οι αριθμοί πολλές φορές λένε την αλήθεια:

*** Ο Τοράλ έπαιξε πέρυσι 24 ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με ντεμπούτο στα μέσα Οκτώβρη και μ.ο λεπτά συμμετοχής 67'!

*** Έβγαλε μόλις τρια 90λεπτα από τα 24 ματς (πέρυσι), σε κανένα δεν έχασε ο ΟΦΗ.

*** Ο Ισπανός φέτος έχει παίξει 9/12 επίσημα ματς, ενώ ο νέος τραυματισμός του θα τον αφήσει πιθανότα εκτός για τα επόμενα ματς

*** Φέτος αγωνίζεται κατά μ.ο 65 λεπτά, έχει αγωνιστεί σε μόλις ένα ολόκληρο παιχνίδι.

Έτσι, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ειδικά όταν λείπει ο Νέιρα, δημιουργικά το βαρόμετρο είναι ο Τοράλ. Με την ευπάθεια του Ισπανού και το γεγονός ότι σπάνια βγάζει 90λεπτο, αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργικά ο ΟΦΗ ''χωλένει''. Ειδικά φέτος, αυτό κάνει ''μπαμ'', σε μια ομάδα που έχει και άλλες αδυναμίες, κυρίως χημείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ σε ελεύθερη πτώση!

ΟΦΗ-Ιωνικός 0-2

Τα highlights της ήττας του ΟΦΗ

Ένταση και αποδοκιμασίες στο φινάλε, χειροκρότημα για Νταμπράουσκας

Νταμπράουσκας: «Ίσως όλα να φαίνονται σκοτεινά, αλλά θα δουλέψω»

Η βαθμολογία της Super League

Νέα ανησυχία με Τοράλ που αποχώρησε με ενοχλήσεις

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.