Τι θα γίνει αν προκύψει κρούσμα κορωνοϊού στη Super League;

21:15 | 07/05/2020

Γιατροί και κόσμος απορούν και απαντήσεις δεν παίρνουν. Τι θα γίνει αν παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα;

Τόσο την Τρίτη, στη συνέντευξη Τύπου του Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και την Πέμπτη στην τηλεδιάσκεψη του υφυπουργού με τους γιατρούς της Super League, ξεκάθαρη απάντηση δεν δόθηκε; Τι θα γίνει αν σε μία ομάδα προκύψει κρούσμα κορωνοϊού; Μπαίνει σε καραντίνα η ομάδα; Μπαίνουν σε καραντίνα όσοι βρέθηκαν θετικοί και η ομάδα συνεχίζει τη λειτουργία της; Διακόπτεται το πρωτάθλημα;

Είναι ερωτήματα που τέθηκαν από τους γιατρούς την Πέμπτη, αλλά και από τους δημοσιογράφους την Τρίτη στο επιτελείο του κ.Αυγενάκη. Γιατροί, επιστήμονες, άνθρωποι κατάλληλοι για να ξεκαθαρίσουν το ομιχλώδες τοπίο. Μόνο που και οι ίδιοι φαίνεται να μην μπορούν τη δεδομένη χρονική στιγμή να προσδιορίσουν ακριβώς την επόμενη μέρα σε περίπτωση κάποιου κρούσματος.

Την Τρίτη, στη συνέντευξη Τύπου, ακούσαμε από τους γιατρούς ότι μόλις παρουσιαστεί ένα κρούσμα σε μία αθλητική εγκατάσταση πρέπει να γίνει αμέσως ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ. Το πιθανότερο είναι το κρούσμα και άτομα του περιβάλλοντος του να τεθούν σε καραντίνα. Ωστόσο, υπάρχει ένας σημαντικός αστερίσκος: «οι διαφορετικές συνθήκες σε κάθε περίπτωση». Και αυτό δεν ισχύει μόνο στις προπονήσεις ή αυτή την περίοδο που οι παίκτες επιστρέφουν στα προπονητικά κέντρα και περνούν από το τεστ για κορωνοϊό, αλλά και στους αγώνες εφόσον έχουμε επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Επί της ουσίας, πηγαίνουμε με το «βλέποντας και κάνοντας» και αυτή η αίσθηση έμεινε και στους γιατρούς της Super League στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης.

Βέβαια, δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική. Το ποδόσφαιρο είναι «αχαρτογράφητα νερά». Τόσο καιρό οι δραστηριότητες είχαν «παγώσει» οπότε δεν υπάρχει το λεγόμενο «know how». Ωστόσο, αν κρίνουμε από τη γενικότερη αντιμετώπιση των πραγμάτων αυτό το δίμηνο που ταλαιπωρούμαστε από την πανδημία, τότε σε περίπτωση κρούσματος δεν αποκλείεται ένα γενικό lock down. Βλέποντας και κάνοντας, δηλαδή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τεστ για κορωνοϊό και από Δευτέρα προπόνηση

Προετοιμασία στο ΒΑΚ το καλοκαίρι

Super League: Ο κορωνοϊός δεν είναι η μόνη απειλή!

«Η Κρήτη έχει τις υποδομές για τα πλέι οφ»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.