Το απίστευτο και ο «απίστευτος»!

Απόψεις

Ο αδιόρθωτος ΟΦΗ πρέπει πρώτα απ' όλα να νικήσει το… μέσα του

Ο Όμιλος κατάφερε να χάσει ένα δικό του παιχνίδι και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν και κόντρα στον Παναιτωλικό οι «ασπρόμαυροι» το… τερμάτισαν.

Όσα ελαφρυντικά κι αν υπήρχαν και πάλι, αυτή η ήττα δε χωνεύεται. Θα μπορούσε κάποιος να επικαλεστεί τον «βαρύ» αγωνιστικό χώρο, αλλά και τις αρκετές και σημαντικές απουσίες.

Δεν αρκούν, ωστόσο, για να καλύψουν το μέγεθος του προβλήματος. Ναι μεν οι «κυανοκίτρινοι» μπήκαν στο παιχνίδι σ' ένα σημείο που έμοιαζαν ανήμποροι να επιστρέψουν μ’ ένα απίστευτο γκολ του Μανθάτη, που ξεκίνησε για σέντρα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Η αντίδραση, όμως, της ομάδας του Σίμου ήταν κάκιστη.

Μέσα σε τρία λεπτά δέχτηκε δύο γκολ και κατ’ επέκταση δεν πήρε τίποτα από μία αναμέτρηση στο μεγαλύτερο διάστημα της οποίας είχε την υπεροχή και δεν αισθανόταν απειλή.

Και η ολική βαθμολογική απώλεια δεν είναι το πιο αρνητικό στην υπόθεση, όσο η άσχημη αγωνιστική συμπεριφορά του ΟΦΗ στο παιχνίδι.

Χωρίς να υπάρχει γενικότερη πίεση για το αποτέλεσμα, οι παίκτες του ηρακλειώτικου συλλόγου δε λένε να κρατήσουν τη συγκέντρωση τους και την πειθαρχία τους κατά τη διάρκεια ενός ματς.

Επανέλαβαν και την Κυριακή (03/01) τα πολλά αβίαστα λάθη, ενώ έλειψε το καθαρό μυαλό σε άμυνα και επίθεση.

Και το συγκεκριμένο κομμάτι, που αφορά στην πνευματική ετοιμότητα και διαχείριση, ίσως και ν’ αποτελεί το σπουδαιότερο θέμα του ΟΦΗ την τρέχουσα σεζόν.

Γι’ αυτό το λόγο οι «ασπρόμαυροι» οφείλουν να το δουλέψουν περισσότερο και να βρουν τις λύσεις.

Γιατί ο καιρός περνάει, τα παιχνίδια περνάνε και ο Όμιλος χάνει πολύτιμο έδαφος. Και δεν αρμόζει στην προσπάθεια που κάνει να «τσαλακώνει» τόσο φτηνά την εικόνα του και να αδικεί τον εαυτό του.

Δεν είναι ούτε υπεροψία, ούτε γίνεται λόγος για να υποτιμηθούν οι αντίπαλοι. Πρώτα απ’ όλα, όμως, η ομάδα του Ηρακλείου πρέπει να νικήσει το… μέσα της.

Αν μπορέσει να το αλλάξει και να εμφανιστεί βελτιωμένη σ’ αυτόν τον τομέα, τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα. Διαφορετικά η κατάσταση όλο και θα δυσκολεύει, αφού έτσι ούτε εξέλιξη παράγει, ούτε πλέι οφ μπορεί να μπει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παράπονα οπαδών στην επιστροφή του ΟΦΗ

Το μήνυμα Μπούση μετά το «στραπάτσο» στο Αγρίνιο

Παναιτωλικός-ΟΦΗ 2-1

Τα highlights: Έτσι ήρθε το «χαστούκι»: Η ανατροπή και το «βόλεϊ» στην άμυνα του ΟΦΗ

Σίμος: «Μας πονάει...»

Έχασε το ματς, έχασε και τον Νέιρα

Δημήτρης Καρυωτάκης: Οι ευθύνες που το καράβι πήγε στα βράχια

Μανόλης Γρηγοράκης: Η φθορά του Σίμου είναι φθορά του ΟΦΗ

Η ανακοίνωση των Κρητών: «Κύριοι αναλάβετε πλέον τις ευθύνες σας»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.