Τώρα ήρθε η σειρά σας!

Απόψεις

Ούτε ο Νιόπλιας ούτε η θετική ενέργεια ούτε τα... φενγκ σούι θα σώσουν τον ΟΦΗ αν δεν ξυπνήσουν οι παίκτες

Θετική ενέργεια. Ακούστηκε πολλές φορές από τα χείλη του Γιώργου Σαμαρά στην πρόσφατη παρουσία του Νιόπλια. Θετική σκέψη, θετική ενέργεια και έπειτα όλα τα άλλα. Και αυτή ακριβώς η θετικότητα φαίνεται ότι μπολιάζει σιγά-σιγά στον κόσμο ενόψει συνέχειας. Όχι γιατί το ζήτησε ο Γιώργος Σαμαράς, αλλά γιατί το «ζήτησε» η παρουσία του Νιόπλια. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Ο ΟΦΗ στήριξε όσο δεν πάει τον Γιώργο Σίμο. Τον στήριξε κρατώντας τον στον πάγκο γιατί, κατά τ' άλλα, ουδεμία στήριξη ουσιαστικά δεν υπήρχε στο πρόσωπό του. Τα έχουμε ξαναγράψει, έμοιαζε σαν να παίρνει ο 42χρονος προπονητής πάνω του όλο το ανάθεμα. Η στήριξη, όμως, είχε ημερομηνία λήξης, ο Γιώργος Σίμος αποχώρησε, ο Νίκος Νιόπλιας ήρθε και ο κόσμος... κατέβηκε από τα κάγκελα.

Δεν ξέρω αν είναι μόνο η παρουσία του Νιόπλια που έφερε την ηρεμία, ίσως να είναι γενικότερα το γεγονός ότι ο ΟΦΗ άλλαξε προπονητή. Σίγουρα, όμως, παίζει ρόλο ότι ο 58χρονος τεχνικός είναι «παιδί του ΟΦΗ», Τοτέμ για να ακριβολογούμε, οπότε αυτομάτως η προσωπικότητα και η ιστορία που κουβαλάει πίσω φέρνουν την ηρεμία, αυτή τη θετική σκέψη, τη θετική αύρα, τη θετική ενέργεια.

Πολλοί στέκονται στο αυριανό ματς με τον Άρη για το αν θα δούμε κάτι από τον «ΟΦΗ του Νιόπλια». Προφανώς αυτές τις μέρες δούλευε σκληρά ο άνθρωπος για να αλλάξει την κατάσταση στο σύντομο χρονικό διάστημα που είχε, αλλά τον ΟΦΗ του (νέου) προπονητή του θα τον δούμε στα πλέι άουτ, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Το θέμα δεν είναι μόνο η ενέργεια που έφερε η αλλαγή προπονητή και πώς αυτή θα λειτουργήσει ευεργετικά στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στον κόσμο. Το θέμα, πιο συγκεκριμένα, είναι να λειτουργήσει στους ποδοσφαιριστές. Ο κόσμος το έχει καταλάβει, τώρα χρειάζεται συσπείρωση για να βγει η χρονιά, καιρός να το καταλάβουν και οι παίκτες.

Η εκ των υστέρων στήριξη στον Γιώργο Σίμο με τις απέλπιδες προσπάθειες μετά τη Λάρισα για να μη φύγει ο 42χρονος προπονητής δεν φτάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Οι εμφανίσεις «διώχνουν» τον προπονητή, τα λόγια λειτουργούν μόνο ως «φάρμακο» στις δύσκολες στιγμές. Ο Σίμος έφυγε γνωρίζοντας ότι είχε τη στήριξη των παικτών του, αλλά αυτή τη στήριξη δεν την είδε ποτέ στο χορτάρι. Δεν είδε τους παίκτες να «σκίζονται» για τον προπονητή τους και την φανέλα του ΟΦΗ.

Τώρα είναι ο Νιόπλιας. Η δεύτερη ευκαιρία των παικτών. Η δυνατότητα για αποδείξεις από μέρους τους, το ανοιχτό πεδίο για να απαντήσεις κυρίως στους εαυτούς τους. Άρα, καλή η θετική ενέργεια που ζήτησε και ο Γιώργος Σαμαράς, ακόμα καλύτερη η ηρεμία και η συσπείρωση, αλλά αν την Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και δη μετέπειτα, στα πλέι άουτ αντικρίσουμε ξανά μία εικόνα ποδοσφαιριστών που θέλουν, αλλά δεν μπορούν ή δεν θέλουν και δεν μπορούν, τότε ας με συγχωρέσετε, αλλά και γιόγκα να αρχίσουμε και μπονσάι να γεμίσουμε τα γραφεία για φενγκ σούι, ο ΟΦΗ δεν σώζεται.

Η διοίκηση, λοιπόν, την πήρε την απόφαση, τον άλλαξε τον προπονητή, έκανε -έστω καθυστερημένα- αυτό που έπρεπε για τη δύσκολη συνέχεια. Τώρα η «καυτή πατάτα» πάει αλλού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ του Νιόπλια: Αυτά θέλει να αλλάξει

Οι πρώτες pregame δηλώσεις του Νιόπλια

Ο Νιόπλιας, ο φόβος και ο aggressive ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.