Ο στόχος πρέπει να είναι ξεκάθαρος: Μεγάλωμα και σταθερότητα

Απόψεις

Δεν χρειάζεται να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές για να οριστεί ο στόχος του ΟΦΗ τη νέα σεζόν

«Το πάθημα να μας γίνει μάθημα», είχε πει ο Νιόπλιας σε μία από τις τελευταίες δηλώσεις του στο φινάλε της περασμένης σεζόν. Η ουσία του πράγματος για τον ΟΦΗ της περσινής χρονιάς, αλλά και αυτόν της επόμενης.

Ο ΟΦΗ μπαίνει σε περίπου 3 εβδομάδες ξανά στο γήπεδο και βάζει μπρος την προετοιμασία για τη νέα χρονιά έχοντας διώξει το άγχος της μάχης για την αποφυγή του υποβιβασμού και έχοντας γεμίσει αυτοπεποίθηση για το επόμενο βήμα. Και το επόμενο βήμα πρέπει να είναι ένας καλύτερος ΟΦΗ. Ξεκάθαρα.

Με μοναδική μεταγραφή έως τώρα τον Πασαλίδη και τις επόμενες να ακολουθούν σε ένα μακρύ καλοκαίρι από άποψη... υπομονής, δεν χρειάζεται να περιμένει να ολοκληρωθεί το ρόστερ για να ορίσει το στόχο για του χρόνου. Ο στόχος από τώρα είναι δεδομένος και δεν πρέπει να αδικήσουν εαυτούς βάζοντας χαμηλά τον πήχη.

Δεν γίνεται, δηλαδή, να υπάρχει η γενική παραδοχή από πέρυσι ότι ο ΟΦΗ με τις μονάδες που είχε θα έπρεπε να είναι στα πλέι οφ και ξάφνου να διαφοροποιείται ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τη δυναμική της ομάδας. Ο πλήρης ΟΦΗ χωρίς τραυματισμούς και με όλα τα «όπλα» στη διάθεση του Νιόπλια είναι ένα σύνολο που μπορεί να καθαρίσει εύκολα την παραμονή και να στοχεύσει για τα πλέι οφ.

Ό,τι έγινε την προηγούμενη σεζόν ήταν ουσιαστικά μία... τερατογένεση και δεν πρέπει να επαναληφθεί. Άλλοθι υπάρχουν τα έχουμε αναλύσει τόσες και τόσες φορές, αλλά όλοι θα καταλήξουμε στο ίδιο συμπέρασμα. Η περσινή ομάδα δεν ήταν για να... πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων, αλλά δημιούργησε μόνη της τις συγκυρίες και αδίκησε τον εαυτό της, φτάνοντας να παλεύει με τη κάθε Λαμία, τη κάθε Λάρισα και τον κάθε Παναιτωλικό για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η αφετηρία του ΟΦΗ εφέτος είναι διαφορετική. Ούτε κορωνοϊός υπάρχει ούτε η πίεση της ευρωπαϊκής παρουσίας. Ο Όμιλος έχει έμπειρο προπονητή, έχει πολύ καλό υλικό που με συγκεκριμένες προσθήκες μπορεί να γίνει καλύτερο και σίγουρα έχει χρόνο για να διορθώσει τα λάθη και τις αστοχίες. Έχει χρόνο να χτίσει χαρακτήρα και δυναμική.

Η επόμενη σεζόν δεν πρέπει να μετρηθεί με το φινάλε της προηγούμενης για να βγει στο τελικό «ταμείο» ο στόχος. Το ότι ο ΟΦΗ πέρυσι έπαιξε για τη σωτηρία του δεν σημαίνει ότι πρέπει τούτο να είναι το θέσφατο για του χρόνου. Ο ΟΦΗ είναι για μεγαλύτερα πράγματα και το γνωρίζουν άπαντες αυτό, ακόμη και όσοι κρατούν μικρό καλάθι. Του χρόνου πρέπει να γίνουν βήματα προς τα μπροστά, ακόμα και μικρά, για να χτιστεί η σταθερότητα που θα φέρει και το μεγάλωμα. Οτιδήποτε διαφορετικό θα είναι αποτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρατάει αυτούς που θέλει

Όχι πάλι το ίδιο λάθος!

Οι επόμενες αποχωρήσεις και το... τεστ της Ολλανδίας

Ποτέ ξανά τέτοιο «μαρτύριο» και ο νέος… Φιγκεϊρέντο

Ο... made in Greece ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.