Έφυγε κι άφησε πίσω του συντρίμμια...

Απόψεις

Ο πρώην γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Εργοτέλης, οι στόχοι που δεν υλοποιήθηκαν, η κόντρα με Σάμι και η υστεροφημία...

Με τον πλέον επίσημο τρόπο ολοκληρώθηκε η 5ετής πορεία του Γιώργου Τουτζάρη στην Διεύθυνση της ΠΑΕ Εργοτέλης. One man show, σε γενικές γραμμές με τον Αιγύπτιο επιχειρηματία Μάγκεντ Σάμι να του δίνει τα κλειδιά πριν από 5 χρόνια. Τις τελευταίες εξελίξεις τις διαβάσατε χθες, με την πρώτη παρέμβαση - ανάρτηση του Σάμι μετά από μήνες, η οποία αποδεικνύει ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν είναι πλέον καλές. Πως φτάσαμε όμως εδώ;

Παρά το γεγονός ότι το είχε ανακοινώσει στους ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη τον Φεβρουάριο, ο Γιώργος Τουτζάρης είχε αποφασίσει να μην διατυμπανίσει το τέλος του από τον Εργοτέλη. Οι επαφές με άλλες ομάδες είχαν γίνει νωρίτερα. Μάλιστα, αν εκείνο το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου το ''αγαπημένο'' του Capitano.gr δεν ανέβαζε την είδηση περί φυγής του ίδιου και την πιθανή του Σάμι από τα κοινά της ομάδας, ίσως τα πράγματα να είχαν κυλήσει διαφορετικά. Σκοπίμως, δεν θα επεκταθώ.

Ένας μάνατζερ που ανέλαβε τα πάντα στην ΠΑΕ, κι αυτό του γύρισε ''μπούμερανγκ'', κυρίως στην υστεροφημία του. Οι καλές επιλογές προπονητών (Γκώνιας, Ταουσιάνης, Παπαβασιλείου), αρκετές οι ποιοτικές μεταγραφικές κινήσεις με βάση το μπάτζετ του Εργοτέλη και η πολλή δουλειά στο ''Μαρτινέγκο'', είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς. Όμως, κάπου εκεί ολοκληρώνονται και τα θετικά ενός μάνατζερ που λειτούργησε χωρίς την πίεση του κόσμου, χωρίς τον στόχο πρωταθλητισμού και φυσικά χωρίς τον ιδιοκτήτη... πάνω από το κεφάλι του.

Δημιούργησε ένα πολύ κλειστό κλαμπ με λίγους ανθρώπους κοντά του, το επικοινωνιακό δεν ήταν στα προτερήματα του ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι δεν μπορούσε να αντέξει την κριτική. Πολλά και συνεχόμενα λάθη στην διαχείριση αρκετών μεταγραφικών υποθέσεων (Ιατρούδης, Κάιπερς, Έφορντ) την τελευταία 5ετία, παίκτες που μπορούσαν να φέρουν χρήματα στην ΠΑΕ. Καμία διάθεση για εξωστρέφεια ούτε στα ΜΜΕ, ούτε στους φιλάθλους ακόμα και του Εργοτέλη, μια εσωστρέφεια και ένα ''κυνήγι μαγισσών'' χωρίς κανένα λόγο. Για να μην αξιολογήσουμε τους στόχους που τέθηκαν προ 5ετίας, με άνοδο στη Superlegue, προπονητικό κέντρο, ανάδειξη και πώληση παικτών, κ.α που τελικά δεν έγιναν για διαφορετικούς λόγους.

Η περσινή εξαιρετική πορεία του Εργοτέλη, ο οποίος σκανδαλωδώς δεν ανέβηκε στην Superleague - αντί του Ιωνικού - αντί να δημιουργήσει διαφορετικές προοπτικές, έφερε την ''κιτρινόμαυρη'' ΠΑΕ στην πιο δύσκολη θέση μετά από 5 χρόνια. Σίγουρα, η οικονομική συγκυρία, τα χρήματα από το στοίχημα και οι... εμπνεύσεις Αυγενάκη για τους 2 ομίλους της Superleague 2 δεν βοήθησαν τις ομάδες της κατηγορίας, όμως και η κρητική ΠΑΕ έκανε σημαντικά λάθη για να φτάσουμε στην απαξίωση και στο μεγάλο οικονομικό άνοιγμα που ο Μάγκεντ Σάμι δεν είναι διατεθειμένος να ''κλείσει''.

Δυστυχώς για εκείνον, οι τελευταίες στιγμές είναι αυτές που αφήνουν συνήθως το στίγμα. Και φυσικά ο τρόπος. Ο Γιώργος Τουτζάρης δεν ευνοήθηκε από τα παραπάνω, με καλές και κακές στιγμές έφυγε αποτυχημένος από την ΠΑΕ Εργοτέλης, υπεύθυνος μιας ανώνυμης εταιρείας που την δεδομένη στιγμή οδεύει προς τα... βράχια.

Ακόμα και η συνεχής στήριξη στο πρόσωπο του ''άφαντου'' Μάγκεντ Σάμι, όπως φαίνεται δεν λειτούργησε, όπως και οι πρόσφατες συνεντεύξεις και η προσπάθειας ωραιοποίησης μιας κατάστασης που το επόμενο διάστημα θα τον διαψεύσει και επίσημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η επανεμφάνιση Σάμι, η επίθεση και το αύριο του Εργοτέλη

Σάμι: Ευθεία επίθεση σε Τουτζάρη - «Άφησε δειλά τον Εργοτέλη»

Οριστικό: Ο Τουτζάρης επιβεβαίωσε το Capitano και αποχωρεί από τον Εργοτέλη

Oι δηλώσεις Βρέντζου στο Capitano.gr μετά το δημοσίευμα για Σάμι - Τουτζάρη

Alternatives: «Να μιλήσει ο Σάμι, η αποσταθεροποίηση της ομάδας δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο»

Xάος στον Εργοτέλη: Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών, άφαντος ο Σάμι!

«Διοικητικά ανεπαρκής ο Τουτζάρης»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.