O Hλίας του 2021!

Απόψεις

Ο Ηλιας Κουτσουπιάς ''νίκησε'' τους τραυματισμούς και τον κορωνοϊο, βρέθηκε ξανά στην βασική 11αδα της Βίρτους και έκλεισε το 2020 με τον καλύτερο τρόπο: με το παρθενικό του τέρμα στην Serie B' - Γράφει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Είναι ένα παιδί που γνωρίζω χρόνια. Ξεχωρίζει για την ευγένεια του, δουλεύει πολύ και κυνηγάει με πάθος τα όνειρα του. Ξέρω τι θυσίες έχει κάνει ο ίδιος και η οικογένεια του για να μπορέσει να εξελιχθεί σε αυτό που κάνει. Για να μην είμαι υπερβολικός, λίγες από εκείνες που γνωρίζουν όλοι όσοι βρίσκονται στο στενό του περιβάλλον.

Ο Ηλίας είχε μιλήσει στο Capitano.gr, αρχικά για το πως βίωσε την αρχή της πανδημίας, άλλωστε στην αρχή του έτους βρισκόταν στην Μπολόνια, στο Βορρά της Ιταλίας, το μέρος που χτυπήθηκε όσο σχεδόν κανένα άλλο στην Ευρώπη από τον κορωνοϊο. Στα τέλη Ιουνίου είχαμε μια ραδιοφωνική συζήτηση στο Livetalks, θυμήθηκε τον αγαπημένο του Ντρούλιτς, μίλησε για τον ΟΦΗ αλλά και τα όνειρα του στην γειτονική χώρα.

Κάπως έτσι φτάσαμε στον Σεπτέμβριο, όταν επικυρώθηκε η μεταγραφή - επιστροφή του στην Βίρτους Εντέλα (Serie B'). Τότε έγραφα για την ''grande επιστροφή του Ηλία'', τονίζοντας την ανάγκη του να απογαλακτιστεί από την Κ19, να αγωνιστεί σε μια φιλόδοξη ομάδα της Serie B', με στόχο το βήμα παραπάνω.

Ο τραυματισμός,ο κορωνοϊος και η 11αδα

Αρχικά, σκόραρε το πρώτο του γκολ με την Εντέλα, σε ένα ματς Κυπέλλου, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ένα αιμάτωμα στην πατούσα τον κράτησε για περίπου ένα μήνα εκτός ενώ όταν ήταν στην φάση να επιστρέψει, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊο.

Όλα αυτά, με την Βίρτους να μην μπορεί να κερδίσει και να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατηγορίας.

Στα τέλη του Νοεμβρίου, η Βίρτους απέλυσε τον κόουτς Τεντίνο και προσέλαβε τον έμπειρο Βιβαρίνι, μια περίοδο όπου ο Ηλίας έδειχνε έτοιμος να επιστρέψει, το έκανε και η Εντέλα πήρε τα πάνω της. Η ομάδα αποκτά αυτοπεποίθηση, ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας γίνεται πιο ορθολογικός με τον Ηλία να παίρνει φανέλα βασικού. Αγωνίζεται στην 11αδα στα 4/5 παιχνίδια της Βίρτους, φτιάχνει δύο γκολ, με αποκορύφωμα το γκολ - νίκης στο ματς με την Πεσκάρα, το παρθενικό του τέρμα στην Serie B.

Αποτέλεσμα των παραπάνω, η Εντέλα έκλεισε το έτος με δύο σερί νίκες και μια μεγάλη προσπάθεια απέναντι στην κορυφαία Σαλερνιτάνα, από την οποία ηττήθηκε με ανατροπή.

Το ''Μεγάλε Ηλία'' της Βίρτους

Ένα γκολ που ο ίδιος το αφιέρωσε στην οικογένεια του, μια νίκη που ανάγκασε την ομάδα του να ποστάρει μετά το ματς στα social media στα Ελληνικά: ''Μεγάλε Ηλία''.

Kαπως έτσι, ο 20χρονος - γεννημένος στην Κρήτη - ολοκλήρωσε το πολύ περίεργο γι αυτόν 2020 με το μυαλό στραμμένο πλέον στο 2021. Έχει μεγάλη πίστη στις δυνατότητες του, έχει βρει τα πατήματα του μετά τα όσα πέρασε, έχει την απόλυτη στήριξη της οικογένειας του και πάνω από όλα ένα άστρο να τον ακολουθεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Kουτσουπιάς στο Livetalks: Η Μπολόνια, ο ΟΦΗ και ο... Ντρούλιτς

Κουτσουπιάς στο Capitano: «Έτσι βίωσα την καραντίνα λόγω κορωνοϊου»

Η «grande» επιστροφή του Ηλία

Το γκολ νίκης του Ηλία και η αφιέρωση!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.