Ο ΟΦΗ χρειάζεται κι άλλους... Νιόπλιες

Απόψεις

Ο Νίκος Νιόπλιας δεν φοβήθηκε τη «φωτιά». Ήρθε η ώρα να τον μιμηθούν και οι ποδοσφαιριστές

«Αυτό που ξέρω είναι ότι στον ΟΦΗ χαίρεσαι να βρίσκεσαι είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής. Είτε ως ιδιοκτήτης ακόμα.» Το επιμύθιο της συνέντευξης του Νίκου Νιόπλια στην ιστοσελίδα Contra.gr το καλοκαίρι του 2017. Ένας διαφορετικός Νιόπλιας από τον σημερινό Νιόπλια. Ένας προπονητής που έζησε το «μαρτύριο» της Γ' Εθνικής απέναντι στο «έτερος εγώ» που αναλαμβάνει τον πάγκο του ΟΦΗ σε μία δύσκολη στιγμή.

Ο 56χρονος τεχνικός είναι η ζωντανή ιστορία του ΟΦΗ και αυτό δεν χωράει αμφιβολία όπως δεν χωράει αμφιβολία ότι είναι κανονικός προπονητής. Καλός ή κακός, αυτό είναι στην οπαδική και δημοσιογραφική κρίση του καθενός, αλλά είναι κανονικός. Και ως τέτοιος θα κάτσει στον πάγκο του Ομίλου στη δύσκολη αποστολή μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Και όπως γράψαμε και το βράδυ της Κυριακής, υπό της υπάρχουσες συνθήκες ήταν η ενδεδειγμένη λύση. Από τη στιγμή, δηλαδή, που στον ΟΦΗ επέλεξαν να πάνε με το μοντέλο «προπονητή έως το τέλος της χρονιάς και βλέπουμε».

Η αλήθεια είναι ότι οι συζητήσεις για τον Νιόπλια άρχισαν άμεσα, μετά τις εξελίξεις με Σίμο, αλλά ο ίδιος ήταν επιφυλακτικός. Και το ότι δέχθηκε τελικά μετά τις πιέσεις του Γιάννη Σαμαρά δείχνει την αγάπη του για τον ΟΦΗ. Και αυτή η αγάπη είναι πάνω από κάθε αμφιβολία για το επόμενο βήμα. Το είπε και ο ίδιος: «χαίρεσαι να είσαι στον ΟΦΗ».

Πλέον, έχει την ευκαιρία να δουλέψει υπό κανονικές, διοικητικές, συνθήκες. Όχι στα «χωράφια» της Γ', αλλά με ένα σύλλογο που έχει ισχυρή διοίκηση και... κανονικότητα. Και με αυτές θα δουλέψει για να βγάλει τον ΟΦΗ από τον αγωνιστικό βάλτο. Γιατί μόνο ως βάλτος μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση στην κρητική ομάδα σε ό,τι έχει να κάνει με την αγωνιστική εικόνα. Κι εδώ ακριβώς είναι η δυσκολία της αποστολής.

Ο ΟΦΗ ήθελε έναν προπονητή που θα τονίσει τη σημασία της ιστορίας της ομάδας, θα βάλει τις φωνές, θα σοκάρει τους παίκτες. Τούτη τη στιγμή δεν έχουν σημασία μόνο οι τακτικές, τα build up και τα συστήματα. Τούτη τη στιγμή σημασία έχει και η ψυχολογία για τη συνέχεια. Το σημαντικότερο, όμως, είναι οι παίκτες να καταλάβουν τη σημασία των εξελίξεων και της κατάστασης που βρίσκεται ο ΟΦΗ, για την οποία φέρουν κι αυτοί μεγάλη ευθύνη.

Αυτό που χρειάζεται πλέον ο ΟΦΗ είναι η ηρεμία. Στήριξη στο επόμενο βήμα, αυτό δηλαδή με τον Νιόπλια στον πάγκο, ενότητα και η εσωστρέφεια να μείνει έξω από τις πόρτες των αποδυτηρίων. Χρειάζονται κι άλλοι... Νιόπλιες για το φως στην άκρη του τούνελ.

Για το πώς έχει εξελιχθεί η χρονιά υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες και ο Κοζανίτης τεχνικός δεν έχει από δαύτες. Βάζει το κεφάλι του στο ντορβά (κάτι που πρέπει να κάνουν και οι παίκτες), θα δουλέψει πάνω σε μία λευκή κόλλα χαρτί για το υπόλοιπο της σεζόν και πρέπει να στηριχτεί. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος και ο καθένας θα πάρει αυτό που του αναλογεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πορωτική ομιλία Νιόπλια: «Δεν θα είμαστε σε άλλη κατηγορία»

O Νιόπλιας, τα αποδυτήρια και η 2η θητεία

Άποψη: Τώρα όλοι μαζί στο πλευρό του Νικόλα... κι ό,τι βγει!

Άποψη: Η σωτηρία της ψυχής... και του ΟΦΗ, είναι πολύ μεγάλο πράγμα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.