Οι safe επιλογές, τα διετή συμβόλαια και το ρίσκο

Απόψεις

Η ενίσχυση του ΟΦΗ έχει ποιότητα, αλλά έχει και ρίσκο που γεννά ερωτήματα ως προς την ετοιμότητα ενόψει πρωταθλήματος.

Τοράρινσον και Στίβενς ήρθαν να συμπληρώσουν την πεντάδα των μεταγραφικών κινήσεων του ΟΦΗ, μετά τους Ντιουσέ, Γιοχού και Ντίκο. Αριστερό μπακ, τερματοφύλακας, αμυντικός μέσος, στόπερ και επιθετικός που μπορεί να παίξει και εξτρέμ.

Τι απομένει για να ολοκληρωθεί το εφετινό παζλ του Ομίλου; Εξτρέμ, δεξιός μπακ, φορ και πιθανόν ακόμη ένας παίκτης για τον κεντρικό άξονα. Επί της ουσίας 2 έως 4 κινήσεις κι ενώ το ημερολόγιο γράφει 11 Αυγούστου, εννέα μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και την πρεμιέρα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Ο ΟΦΗ, όπως όλες οι ομάδες της Super League, δεν έχει τελειώσει με τις μεταγραφές, το ρόστερ ακόμα διαμορφώνεται όπως και η ενδεκάδα με την οποία θα πορευτεί η Κρητική ομάδα τη νέα σεζόν. Η ατάκα "ο ΟΦΗ θα είναι διαφορετικός στο πρωτάθλημα" που επαναλαμβάνει ο Νιόπλιας έχει εξήγηση και είναι ακριβώς αυτή. Η ομάδα πηγαίνει για ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές, όπως ενδεκαδάτοι είναι αυτοί που έχει αποκτήσει έως τώρα. Αυτό σημαίνει ότι με την έναρξη της Super League και αφού θα έχουν τελειώσει οι κινήσεις, ο ΟΦΗ θα παρουσιαστεί με μία διαφορετική ενδεκάδα από αυτές που είδαμε σε Ολλανδία και Πανθεσσαλικό.

Ο Μπαλογιάννης απέκτησε ισχυρότατο ανταγωνισμό με τον Τοράρινσον, πιθανόν το ίδιο θα συμβεί και στα δεξιά με τον Μαρινάκη. Ο Στίβενς έρχεται να αντικαταστήσει τον Επασί στο τέρμα, ο Βούρος έχει καπαρωμένη τη μία θέση των στόπερ και το ερωτηματικό έχει να κάνει με τον παρτενέρ του, Μεγιάδο και Ντιουσέ είναι ένα σίγουρο δίδυμο, Νέιρα και Τοράλ θα δώσουν για ακόμα μία χρονιά ποιότητα, Τσιλιανίδης είναι σίγουρος, ο Μπουζούκης αποτελεί μία αξιόπιστη λύση και πιο έτοιμη από πέρυσι, μένει ο αριστερός εξτρέμ και στην επίθεση μένει να δούμε αν τους Ντίκο και Ντουρμισάι θα πλαισιώσει ακόμη ένας.

Με λίγα λόγια έγινε αυτό που τονίζαμε πως δεν πρέπει να γίνει εφέτος, σε μία χρονιά Μουντιάλ. Σε αυτή την παράξενη σεζόν, με έναν α' γύρο πρωταθλήματος εξπρές με συνεχόμενα παιχνίδια, ο ΟΦΗ καλείται ουσιαστικά να μονταριστεί στα επίσημα ματς.

Στα φιλικά δεν είδαμε τον ΟΦΗ που θα δούμε στο πρωτάθλημα, άρα η ομάδα καλείται να "δέσει" στους αγώνες της Super League. Ακόμα κι αν οι επόμενοι που θα αποκτηθούν είναι πανέτοιμοι για να μπουν ενδεκάδα, πάντα υπάρχει ένα (προ)απαιτούμενο χρονικό διάστημα προσαρμογής. Και φέτος δεν οι ομάδες δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου, δεν είναι όπως πέρυσι που ο Όμιλος άρχισε να ρολάρει τον Νοέμβριο. Ο εφετινός Νοέμβριος θα έχει παύση εργασιών λόγω Μουντιάλ.

Η επιλογή των επικεφαλής να περιμένουν μέχρι τελευταία στιγμή για να αποκτήσουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις έχει και το ρίσκο του. Από τη μία όντως ο ΟΦΗ ψωνίζει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές (Ντιουσέ, Ντίκο, Τοράρινσον είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα) από την άλλη αυτή η αναμονή κόστισε χρόνο. Και μπορεί οι επικεφαλής, αλλά και ο Νίκος Νιόπλιας να τόνιζαν σε κάθε ευκαιρία πως δεν χρειάζεται βιασύνη στις μεταγραφές αρκεί να αποκτηθούν αυτοί που πρέπει, υπάρχει και ο αντίλογος που έχει να κάνει με το ερώτημα που γεννάται για το κατά πόσο θα είναι έτοιμοι οι "μελανόλευκοι" στα επίσημα.

Όλα αυτά, βέβαια, θα αποδειχθούν επί χόρτου, όταν με το καλό αρχίσει το πρωτάθλημα. Στην καταγραφή των έως τώρα δεδομένων, πάντως, πρέπει να χτυπήσουμε το καμπάνακι κινδύνου για το πότε θα "δέσει" το εφετινό δημιούργημα των ανθρώπων που έτρεξαν τον μεταγραφικό σχεδιασμό (Σαμαράδες) και του Νίκου Νιόπλια.

Σαν επιμύθιο, όμως, πρέπει να τονιστεί πως ο ΟΦΗ εφέτος πήγε σε πιο safe και έμπειρες λύσεις με τα πρώτα δείγματα αυτών να είναι άκρως ενθαρρυντικά. Ούτε πειράματα ούτε άγνωστα βιογραφικά και -ίσως το βασικότερο που πρέπει να αναλυθεί στη συνέχεια- ούτε τριετή και τετραετή συμβόλαια (και οι 5 υπέγραψαν για 2 χρόνια).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Φιγκεϊρέντο στο Capitano.gr για Ντίκο: «Θα πετύχει στον ΟΦΗ»

Scout Report: Ο Ντικό δεν είναι Φελίπε

Ένας διαφορετικός ΟΦΗ και μία από τα ίδια διαιτησία

Scout Report: Ένας Βίκινγκ πολυτελείας για τον ΟΦΗ

Scout Report: O Γιοχού «δείχνει» τρεις στόπερ!

Scout Report: Ένας «Μεγιάδο» από τη Σενεγάλη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.