ΠΑΕ Εργοτέλης: Η οικονομική «κατάρρευση» μέσα σε 5 χρόνια!

Betsson Super League 2

Πως η «καθαρή» κρητική ΠΑΕ του 2017 θα κλείσει την χρονιά με χρέη πάνω από 1,1 εκ. ευρώ - αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Capitano.gr

Aναμφισβήτητα, ο οργανισμός του Εργοτέλη βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ''εν βρασμώ''. Οι επόμενοι μήνες χαρακτηρίζονται ως οι πλέον κομβικοί για το μέλλον της ΠΑΕ και κατ' επέκτασιν της ανδρικής ομάδας. Η κατάσταση έχει αποτυπωθεί και μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει κάτι. Ο πρώην Γενικός Διευθυντής αποχώρησε, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο Ηράκλειο, προσπαθώντας να πείσει ποδοσφαιριστές για τα χρωστούμενα, ενώ ο ιδιοκτήτης Μάγκεντ Σάμι ''εμφανίστηκε'' μέσω... ανάρτησης και τόνισε μεταξύ άλλων ότι ''έρχονται καλύτερες ημέρες''.

Οι ευθύνες των δύο ανδρών που ανέλαβαν τα ηνία της ΠΑΕ Εργοτέλης - σε διαφορετικό πόστο και με το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί - έχουν φέρει σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα άνοιγμα στην ΠΑΕ που στα τέλη του Μαϊου ίσως ξεπεράσει και το 1.150.000 ευρώ! Ουσιαστικά, κάτι παραπάνω από το αγωνιστικό μπάτζετ μιας σεζόν!

Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2017 ο Μάγκεντ Σάμι έγινε ιδιοκτήτης της κρητικής ΠΑΕ, η οποία δεν είχε οφειλές, όπως τουλάχιστον είχε ανακοινωθεί και έπειτα από πέντε χρόνια - και δύο χρόνια οικονομικής ασφυξίας για πολλούς συλλόγους στον κόσμο λόγω πανδημίας - το άνοιγμα είναι πολύ μεγάλο!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Capitano.gr, οι οικονομικές εκκρεμότητες της ΠΑΕ αντιστοιχούν σε 3 επίπεδα. Τα ποσά είναι κατά προσέγγιση, ενώ κάποια από αυτά βρίσκονται σε ρύθμιση, όπως σε εξέλιξη είναι και οι διαπραγματεύσεις με ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει προσφυγή αλλά και με άλλους.

1) Εισφορές - ΔΟΥ ---> περίπου 400.000 ευρώ

2) Προμηθευτές, κ.α ---> περίπου 250.000 ευρώ

3) Ποδοσφαιριστές---> περίπου 500.000 ευρώ

σαμι-εργοτε.jpg#asset:282580


Πρόσφατα, σε συνέντευξη του στο Crete2day και τον Αντώνη Σαριδάκη, ο Γιώργος Τουτζάρης είχε πει μεταξύ άλλων: «Μας λείπουν 300.000 έσοδα. Για το μπάτζετ μιας ομάδας σαν τον Εργοτέλη τα χρήμα είναι πολλά. Σε ότι έχει να κάνει με το άνοιγμα της ΠΑΕ μπορώ να πω ότι στο τέλος της χρονιάς το νούμερο θα είναι διαχειρίσιμο». Με το παραπάνω, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το νούμερο μόνο ''διαχειρίσιμο'' δεν είναι, όπως ανέφερε ο πρώην γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα, ότι ένα τόσο μεγάλο ποσό για τα δεδομένα του Εργοτέλη, αποτελεί ''αγκάθι'' σε οποιονδήποτε υγιή επιχειρηματία θέλει να επενδύσει στην κρητική ομάδα.

Από την στιγμή που ο ιδιοκτήτης Μάγκεντ Σάμι δεν έχει δείξει μέχρι τώρα προθέσεις να καλύψει κάποιες ''τρύπες'' και με τα χρήματα από το στοίχημα να μην έχουν ακόμα αποδοθεί, οικονομικά η ΠΑΕ βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επαφές με επιχειρηματίες της πόλης έχουν να κάνουν μόνο με το ενδεχόμενο η ΠΑΕ να είναι ''καθαρή'' από χρέη. Άλλωστε, κάτι τέτοια άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξη του στο Capitano.gr ο Γιώργος Βρέντζος.

Τα συντρίμμια που γράφαμε χθες, και η οικονομική πραγματικότητα της ''κιτρινόμαυρης'' ΠΑΕ που ψάχνει μια σανίδα σωτηρίας, είτε εξ' Αιγύπτου, είτε εσωτερικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έφυγε κι άφησε πίσω του συντρίμμια...

Η επανεμφάνιση Σάμι, η επίθεση και το αύριο του Εργοτέλη

Σάμι: Ευθεία επίθεση σε Τουτζάρη - «Άφησε δειλά τον Εργοτέλη»

Οριστικό: Ο Τουτζάρης επιβεβαίωσε το Capitano και αποχωρεί από τον Εργοτέλη

Oι δηλώσεις Βρέντζου στο Capitano.gr μετά το δημοσίευμα για Σάμι - Τουτζάρη

Alternatives: «Να μιλήσει ο Σάμι, η αποσταθεροποίηση της ομάδας δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο»

Xάος στον Εργοτέλη: Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών, άφαντος ο Σάμι!

«Διοικητικά ανεπαρκής ο Τουτζάρης»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.