Περιφερόμενα φαντάσματα χωρίς ποδοσφαιρικό εγωισμό

Απόψεις

Οι παίκτες έχουν αφήσει απροστάτευτο σε κάθε Βόλο τον ΟΦΗ, τον προπονητή, την ιστορία του συλλόγου.

Τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα με τον Βόλο και ο Μιγκέλ Μεγιάδο αντικρίζει την κίτρινη κάρτα του διαιτητή. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων! Σε ένα ματς-τελικό, όπως όλα όσα θα δώσει από 'δω και πέρα ο ΟΦΗ, συν αυτά στα πλέι άουτ.

Αυτό από μόνο του λέει πολλά, λέει όμως το σημαντικότερο: οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν αντιληφθεί όχι μόνο που παίζουν, αλλά και την κατάσταση που βιώνει αγωνιστικά τη δεδομένη χρονική στιγμή ο ΟΦΗ. Και σε τέτοιες περιπτώσεις, είθισται η «συνταγή» να είναι μία: το σοκ.

Βέβαια, το θέμα είναι ποιος θα σοκάρει τον ΟΦΗ, ποιος είναι αυτός που θα κάνει το απαραίτητο «ηλεκτροσόκ» για την επανεκκίνηση της καρδιάς, για να επανέλθει ο φυσιολογικός ρυθμός. Οι ποδοσφαιριστές είναι ξεκάθαρο πλέον πώς δεν έχουν κάποιον να τους εμπνέει και έχουν επιτρέψει να τους τσαλαπατάει κάθε Βόλος τον ποδοσφαιρικό τους εγωισμό. Γιατί άλλο να λέει ο προπονητής ότι οι παίκτες τον στηρίζουν κι άλλο να φαίνεται το εντελώς αντίθετο στο γήπεδο. Γιατί, κακά τα ψέματα, με τον τρόπο που παίζουν οι παίκτες του ΟΦΗ είναι σαν να θέλουν να διώξουν τον Σίμο.

Προφανώς έχει ευθύνη ο προπονητής κυρίως γιατί δεν έχει καταφέρει να τους αλλάξει την ψυχολογία. Και από τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές είναι σαν περιφερόμενα φαντάσματα σε κάθε ματς, χρειάζονται κάποιον που θα τους προετοιμάσει ψυχολογικά. Κι εδώ φαίνεται ότι είναι η ειδοποιός διαφορά.

Από την άλλη, όμως, δεν μιλάμε για παιδιά του σχολείου, μιλάμε για επαγγελματίες που κάποια στιγμή πρέπει κι αυτοί να βάλουν πάνω απ' όλα τον εγωισμό τους. Να δείξουν τα κότσια τους. Εκτός αν θεωρούν ότι το να είσαι σε μία ομάδα που σου παρέχει όλα τα κομφόρ και σε πληρώνει στην ώρα σου, φτάνει για να εξαντλήσεις το συμβόλαιό σου. Αυτό, ναι, είναι για το δημόσιο, για ποδοσφαιρική ομάδα όχι.

Αν λοιπόν θέλουν να επιβεβαιώσουν τον Σίμο που λέει ότι τον στηρίζουν, καιρός είναι να το αποδείξουν στο γήπεδο. Να παίξουν σαν ποδοσφαιριστές και όχι σαν υπνωτισμένα φαντάσματα από το pacman. Να παίξουν σεβόμενοι την ιστορία και την φανέλα της ομάδας. Καιρός να τ' ακούσουν κι αυτοί γιατί φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης που αφήνουν αγωνιστικά απροστάτευτη την ομάδα στην πιο δύσκολη στιγμή. Ας ρίξουν και καμιά κλωτσιά στον αντίπαλο, ας σκίσουν και κανά φρύδι, βρε αδερφέ. Ας βγάλουν κάτι από τα 90s. Έτσι κι αλλιώς ποδοσφαιρικά ο ΟΦΗ πάσχει, ας το ρίξουν στην ψυχή και στο πάθος. Αυτό που έγραφε το πανό στις εξέδρες το απόγευμα της Κυριακής, το οποίο όπως φαίνεται αγνόησαν επιδεικτικά με την απόδοσή τους.

Ναι, να κριτικάρουμε τον Γιώργο Σίμο, να τον «ξεσκίσουμε» στην κριτική, φταίει και παραφταίει και δικαιολογημένα είναι τα παράπονα, αλλά το βάρος που έχει επωμιστεί στις πλάτες του είναι δυσανάλογο του πραγματικού ποσοστού των ευθυνών του. Από τη στιγμή που φαντάζει απροστάτευτος απέναντι στη... σιωπηρή στήριξη των επικεφαλής, ας τον στηρίξουν οι παίκτες. Μα πρωτίστως ας στηρίξουν το ίδιο το ποδοσφαιρικό «εγώ» τους που έχει χαθεί κάπου στα αποδυτήρια του «Γεντί Κουλέ». Ούτε οι ίδιοι ξέρουν που είναι καταχωνιασμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βόλος-ΟΦΗ 1-2: Δεν έχει τελειωμό ο κατήφορος!

Σίμος: «Δεν υπάρχει η λέξη φόβος στον ΟΦΗ»!

Το πρώτο του Καστάνιος!

Ο Λυμπεράκης είπε το αυτονόητο

Οι οργανωμένοι έστειλαν το μήνυμα για το «ναυάγιο»

Η ντροπή περισσεύει... όλα τ' άλλα αγνοούνται

Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.