Βρέντζος για Εργοτέλη: «Θεωρώ δεδομένο ότι δυστυχώς η ΠΑΕ θα χρεοκοπήσει»

10:15 | 09/07/2022

H νέα τοποθέτηση του πρώην διοικητικού ηγέτη της ομάδας, ενόψει της επόμενης ημέρας

Βρισκόμαστε στο... περίμενε ενόψει τον οριστικών εξελίξεων στην κρητική ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό η νέα τοποθέτηση του Γιώργου Βρέντζου, ο οποίος επανέλαβε ότι θα βοηθήσει στην επόμενη ημέρα σε Γ' Εθνική ή τοπικό, εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την Superleague 2 και τυχόν επενδυτές και διευκρίνισε την θέση του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Άκουσα και διάβασα πολλά τις προηγούμενες μέρες. Δε θα τα σχολιάσω, προτιμώ να επαναλάβω και να διευκρινήσω κάποια πράγματα προκειμένου να είναι εντελώς ξεκάθαρα.

Όσον αφορά την πρόταση μου για αγορά της ΠΑΕ Εργοτέλης:

1. Η πρόταση μου για αγορά των μετοχών της ΠΑΕ με ανάληψη χρεών έως 500.000 ευρώ, η οποία ίσχυε έως 30 Ιουνίου, απορρίφθηκε εκείνη τη μέρα κατηγορηματικά από τον μεγαλομέτοχο, ο οποίος αρχικά μου ζήτησε να παρατείνω την ισχύ της μέχρι τέλος Αυγούστου (πάλι καλά που δεν μου ζήτησε να περιμένω μέχρι του χρόνου τον Αύγουστο που θα έχει τελειώσει το πρωτάθλημα) και κατόπιν μου αντιπρότεινε να αναλάβω χρέη μέχρι 1.000.000 ευρώ. Το βασικό πρόβλημα λοιπόν δεν ήταν η προθεσμία που είχα θέσει αλλά το ότι η πρόταση μου απορρίφθηκε.

2. Λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας που είχα θέσει, κάποια μέλη του ΔΣ του Ερασιτέχνη, καθώς και διάφοροι φίλαθλοι, μου ζήτησαν να περιμένω μερικές μέρες ακόμα. Τους απάντησα ότι, όπως είχα ενημερώσει τους πάντες πολύ πριν, η προθεσμία ήταν καταλυτική. Τους υποσχέθηκα όμως ότι αν κάτι αλλάξει τις επόμενες μέρες - κι εν τω μεταξύ οι συνεταίροι μου δεν βρουν κάποια άλλη ομάδα - φυσικά και θα επανέλθω, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η πρόταση μου ήταν αδιαπραγμάτευτη (δηλαδή δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να ανεβάσω την προσφορά μου και ν' αναλάβω περισσότερα χρέη).

3. Ο Μάγκεντ Σάμυ ουδέποτε εξέφρασε την πρόθεση να αναλάβει σημαντικό μέρος των χρεών που δημιούργησε. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι θέλει να πουλήσει την ΠΑΕ με όλα τα χρέη (περίπου 1.300.000 στις 30/06). Μετά από την πίεση που του άσκησαν τις τελευταίες μέρες τόσο κάποια μέλη του ΔΣ του Ερασιτέχνη καθώς και ο Μανώλης Σεβαστάκης, δέχτηκε να πληρώσει μόνο τα χρέη προς το Δημόσιο (περίπου 300.000), όχι όμως εφάπαξ αλλά σε δόσεις μέσω διακανονισμού. Από τη στιγμή που θα πουλήσει τις μετοχές του τα χρέη μεταφέρονται στον επόμενο ιδιοκτήτη. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος να διασφαλιστεί η αποπληρωμή των χρεών από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.

4. Ακόμα κι αν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δεχόταν να πληρώσει τα χρέη προς το Δημόσιο εφάπαξ, για να πέσουμε στο όριο που είχα θέσει (500.000) θα έπρεπε να εξελιχθούν τα πράγματα πολύ ευνοϊκά γενικώς. Θα έπρεπε να πάρουμε το ποσοστό από το στοίχημα πολύ σύντομα, να χαρίσει ο Μανώλης Σεβαστάκης αυτά που του χρωστάει η ΠΑΕ και να υπάρξει και γενικό "κούρεμα". Πολλά ερωτηματικά, πολλές δυσκολίες, λίγος χρόνος.

Αναφορικά με την επόμενη μέρα:

1. Θεωρώ δεδομένο ότι δυστυχώς η ΠΑΕ θα χρεοκοπήσει. Δεν υπάρχει κανείς, σε Ελλάδα κι εξωτερικό, που να είναι διατεθειμένος να του στοιχίσει η αγορά του Εργοτέλη περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ. Όπως έχω δηλώσει επανειλλημένα, τα περί Αράβων επενδυτών είναι παραμύθια. Αν όμως πέσω έξω - ΜΑΚΑΡΙ - και βρεθεί μια καθαρή κι έντιμη λύση χωρίς τον Μάγκεντ Σάμυ, όπως για παράδειγμα η αγορά της ΠΑΕ από τον Μανώλη Σεβαστάκη μαζί με άλλους επιχειρηματίες, δεσμεύομαι δημόσια να συνδράμω οικονομικά με 100.000 ευρώ ετησίως για τα επόμενα 3 χρόνια τουλάχιστον (αυτό ήταν το ποσό με το οποίο θα συμμετείχα προσωπικά στην αγορά της ΠΑΕ).

2. Από τη στιγμή που η ΠΑΕ θα χρεοκοπήσει και η ομάδα υποβιβαστεί, θεωρώ τη συμμετοχή μας στην Γ' Εθνική επιβεβλημένη και εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον του Συλλόγου. Όλοι οι παράγοντες αλλά και οι φίλαθλοι του Εργοτέλη έχουμε ιερή υποχρέωση να μην επιτρέψουμε την κατρακύλα της 1ης ομάδας στα τοπικά πρωταθλήματα. Το ΔΣ του Ερασιτέχνη πρέπει να μεριμνήσει άμεσα προκειμένου να βρεθεί τόσο η χρηματοδότηση όσο και η διοίκηση για τη Γ' Εθνική. Προτείνω τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με τη συμμετοχή όλων των παραγόντων του Εργοτέλη (ενεργών και μη). Επειδή εγώ δε θα μπορέσω να παρευρεθώ, δεσμεύομαι δημόσια να συνδράμω με το ποσό των 10.000 ευρώ (χωρίς καμιά άλλη ενασχόληση) το οποίο μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί.

3. Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί με την ΠΑΕ και την 1η ομάδα, δεσμεύομαι δημόσια να καλύψω τα έξοδα για τον ρουχισμό των 3 θυγατρικών ομάδων του Συλλόγου (Νέοι Εργοτέλη, Κανάρια, Μαρτινέγκο).

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ενασχόλησης μου με άλλη ομάδα:

1. Όπως δήλωσα πριν από 2 μήνες σε τηλεοπτική συνέντευξη μου, η μόνη ομάδα στην οποία θα ήθελα να επιστρέψω ως παράγοντας είναι ο Εργοτέλης (θεωρητικά και η ΑΕΚ αλλά εκεί μιλάμε για πολύ μεγαλύτερο μέγεθος συνεπώς κάτι τέτοιο δε φαντάζει εφικτό). Αν ήθελα να ασχοληθώ γενικά με το ποδόσφαιρο κι όχι ειδικά με τον Εργοτέλη, θα μπορούσα να έχω πάει ή να πάω τώρα σε πολύ μεγαλύτερες ομάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό (κι όχι να βάζω αλλά να βγάζω χρήματα).

2. Προκειμένου να μπορέσω να πείσω κάποιους ανθρώπους να επενδύσουν στον Εργοτέλη κι όχι σε κάποια άλλη πιο "ελκυστική" ομάδα και με λιγότερα χρήματα, αναγκάστηκα να τους δώσω τον λόγο μου ότι σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει η προσπάθεια αγοράς του Εργοτέλη θα τους ακολουθήσω σε οποαδήποτε άλλη, μη "εχθρική" (π.χ. δε θα δεχόμουν ποτέ να πάω στον Ιωνικό), ομάδα βρουν να επενδύσουν. Αναγκάστηκα να το κάνω διότι διαφορετικά δε θα μπορούσα να διεκδικήσω την επιστροφή μου στον Εργοτέλη.

3. Μέχρι αυτή τη στιγμή, παρά τις πιέσεις που δέχομαι, δεν έχω μπει καν στη διαδικασία να συζητήσω με οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο - και θα κάκω τα πάντα για να το πετύχω - αλλά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να μη μπορέσω τελικά να αθετήσω τον λόγο μου. Προς το παρόν πάντως το μόνο που με απασχολεί, μέρα-νύχτα όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος από τις αναρτήσεις μου, είναι ο Εργοτέλη μας. Στην τελική, ας βρεθεί μια καλή και βιώσιμη λύση κι ας είμαι εγώ κάπου αλλού...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και ο Πέιος στην «αγκαλιά» του Γιώργου Τουτζάρη;

Τον οδήγησαν στον «γκρεμό»: Ολοταχώς προς υποβιβασμό ο Εργοτέλης!

Στον Ιωνικό ο Κοκκίνης - ποσοστό μεταπώλησης ο Εργοτέλης!

Τέλος και επίσημα ο Κοκκίνης με ποσοστό μεταπώλησης 30%

Εργοτέλης: Αυτοί που αποχωρούν, εκείνοι που μένουν και οι «φευγάτοι»

«Τελειώνει» από τον Εργοτέλη ο Σάμι, παραχωρεί τις μετοχές της ΠΑΕ!

«Κεραυνοί» Στειακάκη προς Σάμι και άνοιγμα προς Γιώργο Βρέντζο

O άφαντος Σάμι φέρνει εκνευρισμό και... έκτακτο Συμβούλιο στον Ερασιτέχνη!

ΠΑΕ Εργοτέλης: Η οικονομική «κατάρρευση» μέσα σε 5 χρόνια!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.