Μπουρσελης στο Capitano: «Μακάρι να τελείωνα την καριέρα μου στον Εργοτέλη»

Special

Ο αρχηγός του Εργοτέλη μιλάει στο Capitano.gr για την πολύ δύσκολη χρονιά που προηγήθηκε, την προσφυγή προς την ΠΑΕ, το Ελληνικό ποδόσφαιρο, τον ΟΦΗ αλλά και το μέλλον του σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη

Στα 28 του χρόνια μετράει πάνω από 150 συμμετοχές στις εθνικές κατηγορίες. Φυσικά, οι περισσότερες με την φανέλα του Εργοτέλη, ένα παιδί των ακαδημιών του συλλόγου.

Πριν 9 χρόνια, τον Αύγουστο του 2013 έκανε το ντεμπούτο στο Περιστέρι με τον Εργοτέλη της Α' Εθνικής. Ο Αντώνης Μπουρσέλης αποτελεί ένα από τα ''χρυσά'' παιδιά των ''κιτρινόμαυρων'', αρχηγός τα τελευταία χρόνια και ακρογωνιαίος λίθος στην εξαιρετική προπέρσινη παρουσία της κρητικής ομάδας στην Superleague 2.


Η χρονιά που ολοκληρώθηκε δεν ήταν η καλύτερη για τον ίδιο. Σε μια άκρως προβληματική σεζόν σε διοικητικό επίπεδο. Ο Μπουρσέλης έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας από τον Μάρτιο ενώ συγκαταλέγεται σε εκείνους που έκαναν προσφυγή για να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλονται.

Δεν του αρέσουν οι συνεντεύξεις, ένας ποδοσφαιριστής χαμηλών τόνων, λύνει την σιωπή του στο Capitano.gr και περιγράφει τα όσα βίωσε την φετινή σεζόν και όχι μόνο.

Ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήσουν βασικός στα περισσότερα ματς, φέτος έπαιξες μόλις 8 παιχνίδια και λόγω οφειλών. Σωστά;

Nαι, στην αρχή έχασα ματς λόγω τραυματισμού. Έπειτα επανήλθα, έβλεπα λίγο την κατάσταση, άρχισα να ξενερώνω, το πήρα και λίγο εγωιστικά. Ήταν δική μου απόφαση να μην ρισκάρω...

Είσαι πλέον ελεύθερος...

Ναι, μετά την διαδικασία της προσφυγής είμαι ελεύθερος. Στην περίπτωση μου έχει γίνει και η εκδίκαση οπότε είμαι πρακτικά είμαι ελεύθερος.

Οι περισσότερες ομάδες στην Superleague 2 αντιμετώπισαν φέτος οικονομικά προβλήματα, όπως και ο Εργοτέλης. Πως βίωσες αυτή την κατάσταση;

Κοίτα, δύσκολα σίγουρα. Αλλά κυρίως για τα παιδιά μου δεν είναι από Ηράκλειο. Εγώ ήμουν σπίτι μου, το πρόβλημα είναι για τα άλλα τα παιδιά. Οι πιο μεγάλοι είχαμε ανάγκη τα χρήματα, δεν είμαστε 20 ετών. Οπότε, το θεώρησα και λίγο κοροϊδια προς το πρόσωπο μου. Θα, θα, θα, μας έλεγαν λίγο υπομονή αλλά χρήματα δεν έμπαιναν στους λογαριασμούς. Ξανά 15 μέρες παράταση, έκανα υπομονή, έβαλα πολύ πλάτη, δεν μίλησα ποτέ, δεν παραπονέθηκα ποτέ όσα χρόνια ήμουν στον Εργοτέλη. Ούτε τηλέφωνα, ούτε τίποτα. ΠΟΤΕ! Φέτος δεν πήγαινε άλλο, εγώ δεν άντεξα. Παντού υπάρχουν προβλήματα.

Αυτό ήταν και η βασική αιτία που ο Εργοτέλης είχε μια ''αδιάφορη'' χρονιά;

Φέτος έφυγαν αρκετά παιδιά που ήταν βασικοί, ήρθαν βέβαια και παιδιά. Να σου πω την αλήθεια, η ομάδα στην αρχή μου άρεσε, ήταν ανταγωνιστική, δεν το περίμενα τόσο. Έτσι όπως έβλεπα την ομάδα θεωρούσα ότι μπορούμε να πάμε καλά. Άρχισαν όμως τα προβλήματα από νωρίς, υπήρχε μουρμούρα, γκρίνια. Έτσι δεν πας πουθενά Δεν μπορούσαμε να κυνηγήσουμε κάτι παραπάνω.

Τι εικόνα σου άφησε ο κόουτς Μπαδήμας;

Ήταν η 1η του φορά σαν πρώτος κόουτς. Έδειξε από την αρχή ότι είχε όρεξη για δουλειά, να βοηθήσει τα νέα παιδιά, να κρατήσει το στυλ παιχνιδιού μας. Είδε τα προβλήματα και αυτός, εγώ είχα αρκετές συναντήσεις μαζί του, προσπαθούσαμε και οι πιο μεγάλοι να κρατάμε τα αποδυτήρια. Καλός προπονητής, ότι πέρναγε από το χέρι του το έκανε.

Κλείνει φέτος η 5ετια διοικητικά στον Εργοτέλη. Ο Γιώργος Τουτζάρης έφυγε, πιθανότατα θα συμβεί το ίδιο με τον ιδιοκτήτη. Εσύ σαν αρχηγός της ομάδας πως βίωσες αυτά τα χρόνια...

Πριν 5 χρόνια, η ομάδα φτιάχτηκε την τελευταία στιγμή. Φαντάσου ότι φύγαμε από το Ηράκλειο με το λεωφορείο με προορισμό στο Καρπενήσι και κάναμε... στάσεις και πέρναμε ποδοσφαιριστές. Στο Καρπενήσι, τότε, ήρθε ο Γκώνιας, μας λέει το πλάνο και ενθουσιαστήκαμε όλοι. Αν η ομάδα λειτουργούσε καλά σε όλους τους τομείς, μακάρι να τελείωνα την καριέρα μου στον Εργοτέλη. Και τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να υπήρχαν καθυστερήσεις όμως πληρωνόμασταν τελικά, χρήματα από τον Εργοτέλη τα 4 χρόνια δεν έχασε κανένα παιδί. Πάντα υπήρχε συζήτηση, προγραμματισμός. Μόνο φέτος αυτό άλλαξε.

''Έβαλα πολύ πλάτη για τον Εργοτέλη, δεν παραπονέθηκα ποτέ για τα οφειλόμενα, όμως φέτος δεν πήγαινε άλλο''

5481942.jpg#asset:364701


Tην προπέρσινη σεζόν, πως έφτασε η ομάδα να διεκδικεί άνοδο;

Στην αρχή κανείς δεν το περίμενε. Το μυστικό ήταν ότι όσο καιρό οι ομάδες ήταν σε καραντίνα, κάναμε... προπονήσεις διαδικτυακά και γενικά κρατήσαμε την φυσική κατάσταση σε πολύ καλό επίπεδο. Η ομάδα μετά τον Ιανουάριο ήταν πολύ δυνατή, φάνηκε ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε παρά τις 2 ήττες στην αρχή. Λέγαμε ότι ''μπορούμε'' να τα καταφέρουμε, όταν φτάσαμε στα πλει οφ είπαμε ότι δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Μας βοήθησε πολύ και ο Ταουσιάνης, μας έδινε αυτοπεποίθηση. Γι αυτό και φέτος τα κατάφερε.

Το γκολ με την Παναχαϊκή είναι το πιο ωραίο που έχεις πετύχει;

Θεωρώ πως ναι (γέλια). Ήταν και το γκολ με την Ξάνθη στο τέλος. Αυτά είναι τα πιο ιδιαίτερα γκολ.

Για την ελάχιστη παρουσία φιλάθλων τα τελευταία χρόνια στο Παγκρήτιο. Γιατί ο κόσμος δείχνει να μην στηρίζει όσο πρέπει την προσπάθεια που κάνατε. Έχεις αντίθετη άποψη:

Τον καταλαβαίνω στον κόσμο. Ο κόσμος του Εργοτέλη ήταν πάντα εκεί. Αν δεν ήταν ο κορωνοϊος ήταν προπέρσινη χρονιά, θα μάζευε κόσμο το Παγκρήτιο λόγω της πορείας μας. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει υποβαθμιστεί πολύ. Έχει πιάσει πάτο, ο κόσμος έχει κουραστεί. Αντί οι δύο επαγγελματικές κατηγορίες να είναι σε τοπ επίπεδο, είναι η μέρα με την νύχτα. Η Superleague 2 για μένα είναι σαν... ερασιτεχνική. Πας να παίξει σε γήπεδο, και είναι 50-50 αν θα βγεις σώος. Τραγικές εγκαταστάσεις, από που να αρχίσω και που να σταματήσω.

Τι θυμάσαι από τον ΟΦΗ. Τι σου έχει μείνει;

Η άνοδος από την Γ' στη Β'. Έφυγα από τον Εργοτέλη, έκανα το χειρουργείο και πήγα στον ΟΦΗ. Διαφορετικές οι συνθήκες στα πλαστικά γήπεδα της Γ' Εθνικής. Με τον Νίκο Νιόπλια είχαμε καλές σχέσεις, είναι σε τοπ επίπεδο. Έχει παίξει μπάλα, καλός άνθρωπος. Τι να πω για τον Νιόπλια... Υψηλό επίπεδο. Είναι σοβαρός προπονητής.

Πως τον είδες τον ΟΦΗ φέτος;

Ο ΟΦΗ έχει αλλάξει επίπεδο από την εποχή Μπούση και μετά. Φαίνεται από το ΒΑΚ, από όλα. Μου άρεσε ο ΟΦΗ φέτος, όπως όλες οι ομάδες χρειάζεται ενίσχυση σε κάποιες θέσεις, αν ήταν λίγο τυχερός θα έπαιρνε θέση στα πλέι οφ.

''Δεν περίμενα φέτος να είναι τόσο ανταγωνιστικός ο Εργοτέλης, όμως τα προβλήματα άρχισαν νωρίς''

5123376-1.jpg#asset:279243


Γέννημα - θρέμμα των ακαδημιών του Εργοτέλη, σωστά;

Nαι, 18 έγινα επαγγελματίας. Πριν 9 χρόνια έκανα το ντεμπούτο μου στην πρώτη ομάδα (ντεμπούτο με τον Ατρόμητο στην Α' Εθνική - 2013). Μετά πήγα δανεικός στον ΠΑΟΚ Κρουσώνα για να πάρω παιχνίδια και αν εξαιρέσεις την διετία στον ΟΦΗ, όλα τα υπόλοιπα στον Εργοτέλη. Στο Μαρτινέγκο έχω ''φάει'' όλα μου τα χρόνια...

Έχεις αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις, ακόμα και δεξί μπακ.

Ναι, με Γκώνια έπαιξα δεξιά στην άμυνα. Όταν μου είπε θα παίξεις δεξί μπακ, δύο ημέρες πριν το ματς με την Καλλιθέα, του είπα ότι ''θα εκτεθούμε'', μου λέει ''μην αγχώνεσαι''. Και πήγα πολύ καλά σε αυτή την θέση.

Ποιος ήταν ο καλύτερος κόουτς που έχεις δουλέψει;

Όλοι ήταν καλοί, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Απλώς, αυτό που μας πέρασε ο Γκώνιας, το build up, κάναμε πράγματα που δεν είχαμε ξανακάνει. Στην αρχή λέγαμε ''μας κοροιδεύει''; Θεωρώ ότι ο Γκώνιας με βελτίωσε με τον τρόπο του. Ο καθένας προπονητής που έρχονταν έβαζε κάτι, αλλά θεωρώ ότι εκείνος άφησε περισσότερο το στίγμα του.

Tα τελευταία χρόνια και με βάση τις καλές σου εμφανίσεις είχες προτάσεις από ΟΦΗ ή ομάδες της Superleague;

Όχι. Είχα πολύ καλή σχέση με την διοίκηση του Εργοτέλη, αν προέκυπτε κάτι θα το ήξερα.

Τώρα έχεις προτάσεις, τι σκέφτεσαι για την επόμενη μέρα;

Αυτή την στιγμή δεν έχω πρόταση. Είναι δύσκολη η κατάσταση, περιμένω να δω τι θα γίνει. Κάνω ατομικές προπονήσεις και είμαι στο περίμενε.

Στον Εργοτέλη υπάρχει περίπτωση να παραμείνεις;

Κοίταξε, δεν έχω μιλήσει με κάποιον. Ήμουν πάντα ανοικτός, πέρα από την απόφαση που πήρα για την προσφυγή που σταμάτησα τον Μάρτιο, αν προκύψει μια ''άσπρη μέρα'' για τον σύλλογο και λυθούν τα προβλήματα και με θέλουν στην ομάδα, εννοείται δεν έχω πρόβλημα.

Εξωτερικό θα πήγαινες:

Αν ήταν μια καλή πρόταση, θα πήγαινα. Θα το δοκίμαζα.


''Μακάρι να τελείωνα την καριέρα μου στον Εργοτέλη''

5055901-1.jpg#asset:389305



Πριν ολοκληρώσουμε, θέλεις να στείλεις κάποιο μήνυμα προς τους φιλάθλους της ομάδας;

Μακάρι η ομάδα να βρει τον δρόμο της, να μην βρεθεί σε δύσκολη θέση γιατί είναι κρίμα. Εύχομαι το καλό της ομάδας, ανοιχτό είναι το τηλέφωνο μου. Ποτέ δεν ξέρεις. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Ο κόσμος του Εργοτέλη γνωρίζει την κατάσταση, όσοι με ξέρουν γνωρίζουν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΑΕ Εργοτέλης: Η οικονομική «κατάρρευση» μέσα σε 5 χρόνια!

Έφυγε κι άφησε πίσω του συντρίμμια...

Η επανεμφάνιση Σάμι, η επίθεση και το αύριο του Εργοτέλη

Σάμι: Ευθεία επίθεση σε Τουτζάρη - «Άφησε δειλά τον Εργοτέλη»

Οριστικό: Ο Τουτζάρης επιβεβαίωσε το Capitano και αποχωρεί από τον Εργοτέλη

Oι δηλώσεις Βρέντζου στο Capitano.gr μετά το δημοσίευμα για Σάμι - Τουτζάρη

Alternatives: «Να μιλήσει ο Σάμι, η αποσταθεροποίηση της ομάδας δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο»

Xάος στον Εργοτέλη: Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών, άφαντος ο Σάμι!

«Διοικητικά ανεπαρκής ο Τουτζάρης»

Στειακάκης: «Ο Εργοτέλης ήταν απών επικοινωνιακά, η πρώτη επιθυμία του Σάμι είναι να απεμπλακεί»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.