Ο ΟΦΗ εξαφάνισε τα άλλοθι και αύξησε τις απαιτήσεις

Απόψεις

Η μεταγραφική ετοιμότητα, η ηρεμία και η ποσοτική πληρότητα στο ρόστερ του δημιουργούν συνθήκες για μεγαλύτερες αγωνιστικές απαιτήσεις

Ο ΟΦΗ βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής πίσω στη βάση του, το Ηράκλειο. Έπειτα από 15 ημέρες στην Ολλανδία και τρια φιλικά παιχνίδια, η κρητική ομάδα ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος στις 19 Αυγούστου και τον αγώνα με τον Άρη στο ''Γεντί Κουλέ''.

Μια προετοιμασία που εξελίχθηκε ομαλά, ο Βάλντας Νταμπράουσκας είχε την τύχη να δουλέψει με μια σχεδόν πλήρη - ποσοτικά - ομάδα και πλέον μένει να δούμε τι θα εμφανίσει στο χορτάρι στα επίσημα παιχνίδια.

Δεν έχουμε αποτυπώσει λίγες φορές την φετινή μεταγραφική ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα του ΟΦΗ, κυρίως το πόσο γρήγορα έκλεισε το ρόστερ του. Το αν οι παίκτες που πήρε υπηρετήσουν το πλάνο και το αποτέλεμα, είναι μια ιστορία που θα κριθεί.

Επίσης, άγνωστο και τι θα συμβεί με την περίπτωση Μανδά, ακόμα και αν το ενδιαφέρον για Ντιουσέ μεταφραστεί σε πρόταση ή κάτι παραπάνω.

''Αν πονάς από τις ήττες σημαίνει πως μεγαλώνεις'' τόνισε μετά το τελευταίο φιλικό με την Ουτρέχτη ο Βάλντας Νταμπράουσκας, δείχνοντας για ακόμα μια φορά τις φιλοδοξίες του και στόχο να μεγαλώσει αγωνιστικά.

Με δεδομένο τι ισχύει έως τώρα και τους 30 (μαζί με τερματοφύλακες) ποδοσφαιριστές που υπολογίζονται άμεσα, ο ΟΦΗ ''οφείλει'' να εμφανιστεί έτοιμος στα επίσημα ματς. Ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών που δούλεψε με τον ίδιο προπονητή, μια ομάδα που δεν είχε εσωτερικές ανακατατάξεις το καλοκαίρι, οι φίλαθλοι δείχνουν να είναι πιο κοντά από ποτέ τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει γκρίνια για μεταγραφικές καθυστερήσεις και ελλείψεις ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να αποπροσανατολίσει το στόχο και να δημιουργήσει άλλοθι σε ένα σύνολο.

Ο οργανισμός εξαφάνισε τις δικαιολογίες και δημιούργησε απαιτήσεις όπου γι αυτές θα κριθεί, και αυτό δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την θέση που θα τερματίσει, αλλά και από το ποδόσφαιρο που θα παρουσιάσει, εντός και εκτός ''Γεντί Κουλέ''.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το upgrade, η ετοιμότητα και οι σκέψεις του Νταμπράουσκας

Πίσω στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ - Τι δήλωσαν Μανδάς και Πασαλίδης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.