Tα πίσω βήματα του Σελίμοβιτς

Απόψεις

Αργά πίσω βήματα στο γήπεδο, ''γρήγορα'' πίσω βήματα στην καριέρα του...

Να σας πω την αλήθεια, αυτός ο τίτλος και το ''ζουμί'' του κειμένου που θα διαβάσετε παρακάτω είχε γραφτεί τον... Οκτώβριο. Το άφησα τότε στο ''συρτάρι'' και το εμφανίζω σήμερα, ενημερωμένο.

Από τις πρώτες του επαφές με την μπάλα, ο Σελίμοβιτς έδειξε ότι δεν ταιριάζει, δεν είναι αυτό που περίμεναν οι άνθρωποι του ΟΦΗ, και σίγουρα δεν ήταν εκείνος που θα έδινε λύσεις στην άμυνα. Στην Μετς που έκανε το ξεπέταγμα του, είχαν εντυπωσιαστεί με τα προσόντα του, πριν 5 χρόνια όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη

Στο Livetalks έχω αναφερθεί πολλάκις για τον 23χρονο αμυντικό. Ήμουν από εκείνους τους ''εμμονικούς'' με τον διεθνή στόπερ από το Λουξεμβούργο. ''Εσένα σκέφτηκα κατευθείαν'' μου λέει συνεχώς ο Μανόλης Γρηγοράκης, σε κάθε γκέλα του, έπειτα από την συζήτηση που είχαμε On air και του αποτύπωνα την άποψη μου για τον υψηλόσωμο σέντερ μπακ.

Για να μην παρεξηγηθώ, το θέμα του ΟΦΗ δεν είναι - μόνο - ο Σελίμοβιτς. Προφανώς και όχι. Το τελευταίο διάστημα είναι ο εύκολος ''στόχος'', όμως η περίπτωση του δεν σε άφηνε να αισιοδοξείς από την αρχή...

Μόνο σαν όνομα τον γνώριζα όταν ανακοινώθηκε από τον ΟΦΗ, οι πληροφορίες που πήρα επιβεβαιώθηκαν μέσα σε λίγα ματς. Το ''άτιμο'' το χορτάρι δεν μπορείς να το ξεγελάσεις. Ένας παίκτης που έμεινε στον πάγκο στα τελευταία ματς και ''εμφανίστηκε'' στο Αγρίνιο.

Από το πρώτο του παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λεμεσού μέχρι και την Κυριακή, στις περισσότερες φάσεις ολιγωρίας στην άμυνα της κρητικής ομάδας, ο Σελίμοβιτς είναι μέσα. Από τις φανερές (πέναλτι, κάρτες), μέχρι και εκείνες που κάποιος μπορεί να πει ''δεν φταίει εκείνος'', όπως στο 2-1 του Λιάβα στο Αγρίνιο. Όμως, συνήθως, κάπου έχει βάλει και εκείνος το... χεράκι του.

Με τον Απόλλων Λεμεσού παραπάτησε, με τον Ατρόμητο ήταν η ''κακιά στιγμή'', με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν η αιτία ο διαιτητής, και άλλες τέτοιες δικαιολογίες, γύρω από τις ολοφάνερες αδυναμίες ενός παιδιού που οι προσδοκίες του ήταν διαφορετικές, όμως τα τελευταία χρόνια παραμένει στάσιμος.

3 πέναλτι σε 6 ματς

Ο 23χρονος Σελίμοβιτς έχει αγωνιστεί 6 φορές με τον ΟΦΗ στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Να παίξουμε το ''παιχνίδι των αριθμών''; Από τα 6 παιχνίδια, τα 5 έβγαλε 90λεπτο, δέχτηκε σε τέσσερα εξ αυτών κίτρινη κάρτα, σε ένα από αυτά κόκκινη ενώ με το χθεσινό πέναλτι στον Αριγίμπι έφτασε τα 3. Επαναλαμβάνω σε 6 ματς στην Superleague! Στατιστική αμυντικού για Όσκαρ.

Ένας ποδοσφαιριστή ικανός λόγο του ύψους του στο ψηλό παιχνίδι αλλά μέτριος έως κακός σε πολλά άλλα βασικά που απαιτούνται για έναν στόπερ. Μέτριος με την μπάλα στα πόδια, αφηρημένος σε πολλές στημένες μπάλες, άτσαλος, παίζει πολύ με τα χέρια ενώ είναι πολύ κακός στα πίσω βήματα, κάτι που ήταν φως - φανάρι από την αρχή, ακόμα και αν κάποιος τον έβλεπε λίγα λεπτά σε παιχνίδι της Εθνικής Λουξεμβούργου! Άλλωστε, το πόσο επιρρεπής είναι στα άτσαλα μαρκαρίσματα, ήταν μια από τις συστάσεις που τον συνόδευαν από την Κύπρο.

Ο διεθνής στόπερ από την αρχή έγινε ένα ''αγκάθι'' στο μυαλό του Σίμου. Ο Παπαπαναγής τον ήξερε από την Κύπρο, όμως το scouting report δεν πήγε καλά. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Άλλον παίκτη είχαν στο μυαλό τους. Αυτό, ''ανάγκασε'' πολλές φορές την ομάδα να αγωνιστεί με τρεις στόπερ γιατί με τέσσερις στην ευθεία στην άμυνα και Σελίμοβιτς βασικό, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Κάπως πρέπει να τον ''καλύψεις'' στις κάθετες των αντιπάλων, για να κερδίσεις κάτι άλλο, όμως δεν....

Προσπαθώ να δικαιολογήσω την συμμετοχή του πλέον στο ρόστερ και δεν μπορώ. Προπονητής δεν είμαι, ούτε γνωρίζω τι κάνει στις προπονήσεις, όμως η εικόνα του αγωνιστικά επιβεβαιώνει ότι κάνει διαρκώς λάθος αργά βήματα με τον επιθετικό να βγαίνει μονίμως στην πλάτη του ανήμπορος να τον ανακόψει, αλλά και σε γενικό πλαίσιο, τα πίσω βήματα στην καριέρα του συνεχίζονται...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παράπονα οπαδών στην επιστροφή του ΟΦΗ

Το μήνυμα Μπούση μετά το «στραπάτσο» στο Αγρίνιο

Παναιτωλικός-ΟΦΗ 2-1

Τα highlights: Έτσι ήρθε το «χαστούκι»: Η ανατροπή και το «βόλεϊ» στην άμυνα του ΟΦΗ

Σίμος: «Μας πονάει...»

Έχασε το ματς, έχασε και τον Νέιρα

Δημήτρης Καρυωτάκης: Οι ευθύνες που το καράβι πήγε στα βράχια

Μανόλης Γρηγοράκης: Η φθορά του Σίμου είναι φθορά του ΟΦΗ

Η ανακοίνωση των Κρητών: «Κύριοι αναλάβετε πλέον τις ευθύνες σας»

Δημήτρης Πιτσουλάκης: Το απίστευτο και ο «απίστευτος»!

Η κριτική του κόσμου, η απογοήτευση και οι ευθύνες του Σίμου

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.