Η «χρυσόσκονη» του Ντε Γκουζμάν

Απόψεις

Ο Ολλανδός χαφ είναι ο MVP του ΟΦΗ στα πλέι άουτ, ότι και αν συμβεί την τελευταία αγωνιστική

Ήταν ο τελευταίος - χρονολογικά - ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε την καλοκαιρινή περίοδο των μεταγραφών. Ο Ντε Γκουζμάν ανακοινώθηκε ξαφνικά εκεί στα μέσα Οκτώβρη σαν έναν παίκτη που θα προσφέρει ποιότητα στη μεσαία γραμμή και μια προσωπικότητα που θα προσθέσει μπόλικη ''χρυσόσκονη'' στο ασπρόμαυρο ρόστερ.

Με εμπειρίες από κορυφαία πρωταθλήματα και με μια φυσική κατάσταση που ''φώναζε'' ετοιμότητα, ο Ολλανδός-Καναδός χαφ μπήκε άμεσα στις αποστολές της ομάδας ενώ την 1η Νοεμβρίου έκανε το ντεμπούτο του στο ΟΑΚΑ, στην ήττα (2-1) από την ΑΕΚ. Αγωνίστηκε σε όλα τα ματς του Νοεμβρίου όμως ο ''τραυματισμός του χτύπησε την πόρτα'', όπως συνέβη με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του φετινού ΟΦΗ.

Ο 34χρονος χαφ επέστρεψε μετά από δύο μήνες και από τα μέσα του Φεβρουαρίου φόρεσε την φανέλα βασικού. Κινήθηκε και αυτός στην αγωνιστική μετριότητα της κρητικής ομάδας, δεν ξεχώριζε με την απόδοση του και να μπορεί να σηκώσει το βάρος της ''ταλαιπωρημένης'' μεσαίας γραμμής της ομάδας, όμως έμοιαζε να έχει περισσότερα άλλοθι από άλλους. Στις αρχές Απριλίου έκανε τον Σταύρο Καραίνδρο να φωνάζει ''Μπες αγόρι μου'' ενώ στο τέλους του ίδιου μήνα ο Δημήτρης Πιτσουλάκης τον αποθέωνε.

Έπειτα από μια προβληματική σεζόν για την ομάδα και τον ίδιο, ο Ντε Γκουζμάν δήλωσε παρών την κατάλληλη στιγμή. Στα πλέι άουτ, εκεί που η ομάδα τον χρειαζόταν πραγματικά. Ο Νιόπλιας τον πίστευε, δούλεψε πολύ μαζί του στο ψυχολογικό κομμάτι και ο ίδιος ήθελε να ήταν 100 % έτοιμος για να μπει στη μάχη. Έχασε τα δύο πρώτα ματς των πλέι άουτ, έκανε την επανεμφάνιση του απέναντι στον Απόλλωνα στη Ριζούπολη (0-0), ήταν εκείνος που ανέλαβε την ευθύνη του πέναλτι στο 1-1 με τον Ατρόμητο στο ''Γεντί Κουλέ'', σε ένα καλό ματς από τον ίδιο και τον Σακόρ, ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη απέναντι στην ΑΕΛ με υπέροχη κεφαλιά, ενώ πριν από λίγες ημέρες σφράγισε με πολύ όμορφο τρόπο την παραμονή του ΟΦΗ στην κατηγορία.

Κάπως έτσι, ο Ντε Γκουζμάν σκόραρε στα τρία τελευταία παιχνίδια και συνολικά στα τελευταία 6 πέτυχε 4 γκολ και μοίρασε μια ασίστ. Ένα ποδοσφαιριστής που πέρα από τα γκολ που έδωσαν βαθμούς - σε μια περίοδο που ο Όμιλος το χρειαζόταν όσο τίποτα άλλο - έφτιαξε ένα ποιοτικό δίδυμο στα χαφ με τον Σακόρ και απέδειξε ότι δικαίως ο Νίκος Νιόπλιας περίμενε πως και πως την επιστροφή του. Σίγουρος, με καλά τρεξίματα και τοποθετήσεις, ήταν μια δυναμική παρουσία στη μεσαία γραμμή.

Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στο τελευταίο - αδιάφορο βαθμολογικά - ματς με τον Παναιτωλικό, ο Ολλανδός μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως ο MVP του ΟΦΗ στα πλέι οφ, ένας ποδοσφαιριστής που όταν είναι υγιής δίνει το κάτι παραπάνω. Και αυτό, ίσως τον βγάζει από το κάδρο των ανοιχτών υποθέσεων, στο θέμα της παραμονής του η μη, μιας και το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα....

ΥΓ: Σημείωση με ξεχωριστή σημασία: Σε 17 ματς ο Ντε Γκουζμάν σημείωσε όσα γκολ (5) έβαλε ο Στάρτζεον σε 32 παιχνίδια και μόλις ένα λιγότερο από τον επίσης επιθετικό και πρώτο σκόρερ της ομάδας Σαρδινέρο (6 γκολ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρώτα να δουν τι θέλουν και μετά να επιλέξουν προπονητή

Νιόπλιας: Από κόουτς έγινε δάσκαλος!

Ποτέ ξανά τέτοια εικόνα!

ΟΦΗ: Αυτά είναι τα ανοιχτά «μέτωπα»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.