Το μεταγραφικό «ταβάνι» του ΟΦΗ

Απόψεις

Η ανάλυση της μεταγραφικής πολιτικής του ΟΦΗ και η απάντηση στο γιατί οι παίκτες που ήρθαν ''αγγίζουν'' το ταβάνι της κρητικής ομάδας - γράφει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Mια εβδομάδα πριν από την έναρξη της σεζόν (αν ξεκινήσει) ο ΟΦΗ έχει αποκτήσει πέντε παίκτες και αναζητά - πιθανότατα - άλλους 5 για να αισθάνεται πλήρης ενόψει της νέας σεζόν. Έχουν φύγει πάνω από 10 ποδοσφαιριστές, στην συντριπτική τους πλειοψηφία που το club δεν ήθελε.

Η μεταγραφική αλλαγή του ΟΦΗ είναι μεγάλη και ξεκάθαρη! Η κρητική ομάδα φέτος λειτούργησε καλύτερα στις αποδεσμεύσεις, καθυστέρησε να ''αποσυνδεθεί'' από τους Φελίπε και Λάμπρου, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι έχει δείξει ωριμότητα στις προσθήκες ενώ τα τριετή συμβόλαια των προηγούμενων χρόνων ''πήγαν'' περίπατο. Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα, ''χαιδεύοντας'' τον Δεκαπεντάυγουστο.

Τους πέντε παίκτες που έχουν έρθει στο Ηράκλειο και αγωνίστηκαν στο φιλικό του Σαββάτου, τους έχουμε αναλύσει. Βιογραφικά, συμμετοχές και μια πρώτη άποψη έχουν κατατεθεί, στο σημαντικότερο είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ το τι θα κάνουν στο χορτάρι. Άλλοι θα προσφέρουν λιγότερα, άλλοι περισσότερα, κάποιες φορές δεν είναι και συνάρτηση της ποδοσφαιρικής τους αξίας.

Το δεδομένο είναι ότι οι επικεφαλής φέτος δείχνουν ότι κινούνται με περισσότερη προσήλωση και ηρεμία. Τα προηγούμενα χρόνια οι επιλογές ''στοιχήματα'' δεν βγήκαν σε μεγάλο βαθμό ενώ το μπάτζετ για ''σίγουρες'' λύσεις δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει.

Αφαιρώ την περίπτωση ''Γιοχού'', οι Θοράρινσον, Ντιουσέ, Ντίκο και Στίβενς είναι παίκτες που με τα χρήματα που προσφέρει ο ΟΦΗ, δύσκολα να βρει καλύτερα βιογραφικά σε ελεύθερους ποδοσφαιριστές. Επαναλαμβάνω, αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες θα προσφέρουν, αυτό θα φανεί. Αυτό που καταγράφω είναι ότι εκ του αποτελέσματος, ο ΟΦΗ αυτό που διατυμπανίζει όλο το προηγούμενο διάστημα - ότι δεν βιάζεται - φαίνεται στις κινήσεις που έχει κάνει. Δεν μπορεί να πάρει τον βασικό τερματοφύλακα της Τβέντε για π.χ, πήρε αυτόν της Καμπούρ (9η στην Eredivisie), ο Θοράρινσον είναι μπακ με ποιότητα και πρωταθλητής πέρυσι στο MLS, ενώ οι Ντιουσέ και Ντίκο πριν 3-4 χρόνια δεν θα έμπαιναν καν στην shortlist. Δύσκολα να προσεγγίσει ''παιζούμενο'' παίκτη από τις πρώτες κατηγορίες στα κορυφαία πρωταθλήματα, αυτή είναι η πραγματικότητα, άσχετα αν ο οπαδός ζητάει πάντα το κάτι παραπάνω, και καλά κάνει.

Aυτό είναι το μεταγραφικό ταβάνι του ΟΦΗ και στις πρώτες κινήσεις το έχει ακουμπήσει, βάσει και των προαπαιτούμενων. Όπου προαπαιτούμενα βάλτε αγωνιστική ετοιμότητα, παίκτης που να μην δεσμεύεται με συμβόλαιο (ή να είναι εκτός πλάνων) και όχι... προβληματικός χαρακτήρας. Με βάση τους στόχους που έχουν θέση οι επικεφαλής, το ταλαιπωρημένο Ελληνικό πρωτάθλημα και τα οικονομικά δεδομένα, οι κινήσεις έως τώρα βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας των ''θέλω και μπορώ''. Με εξαίρεση περιπτώσεις τύπου Φελίπε (με συμβόλαιο 500+χιλ ευρώ), οι οποίες γίνονται (συνήθως με δανεισμούς) για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι safe επιλογές, τα διετή συμβόλαια και το ρίσκο

Ο Φιγκεϊρέντο στο Capitano.gr για Ντίκο: «Θα πετύχει στον ΟΦΗ»

Scout Report: Ο Ντικό δεν είναι Φελίπε

Ένας διαφορετικός ΟΦΗ και μία από τα ίδια διαιτησία

Scout Report: Ένας Βίκινγκ πολυτελείας για τον ΟΦΗ

Scout Report: O Γιοχού «δείχνει» τρεις στόπερ!

Scout Report: Ένας «Μεγιάδο» από τη Σενεγάλη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.