Φελίπε - Λάμπρου: Ας τους ξεχάσει ο ΟΦΗ

Απόψεις

Για διαφορετικούς λόγους, οι δύο υποθέσεις μπορεί να τραβήξουν αρκετά και ο μεταγραφικός μηχανισμός του ΟΦΗ οφείλει να παρουσιάσει εναλλακτικές επιλογές

Δεδομένα, ο μεταγραφικός βηματισμός του ΟΦΗ δεν χαρακτηρίζεται γοργός. Μια ομάδα που ήξερε εδώ και καιρό τι θέλει, φτάσαμε στις 28 Ιουνίου και δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμα καμία προσθήκη. Στην πραγματικότητα, δεν είναι αργά αλλά δεν είναι και νωρίς. Η υπόθεση του Βούρου κάπως έσβησε την... φωτιά που είχε ανάψει, ο ΟΦΗ πρακτικά δεν έχει χάσει κάποιον παίκτη (εκτός από τους δανεικούς Φελίπε - Λάμπρου) από τους λεγόμενους αναντικατάστατους, όμως τα κενά υπάρχουν.

Θυμίζω ότι ούτε η απουσία του Γκαγέγος έχει καλυφθεί ενώ προσθέστε συν έναν χρόνο σε Τοράλ, Μεγιάδο, Νέιρα, Ντε Γκουζμάν στις νευραλγικές θέσεις των χαφ, οι Καμάου - Φαν Ντάινεν προορίζονται για λύσεις rotation όπου στα εξτρέμ έμειναν μόνοι ενώ στην κορυφή υπάρχει ο Ντουρμισάι. Αναφέρομαι στον αρχικό σχεδιασμό, αν ο Φελίπε Φερέιρα θυμηθεί να παίξει μπάλα ή ο Φροίξος Γρίβας κάνει step up είναι συνθήκες που τώρα δεν μπορούν να προβλεφθούν.

Χρόνος υπάρχει και μάλιστα αρκετός όμως σε κάθε περίπτωση, με την κρητική ομάδα να ξεκινάει την Τετάρτη την προετοιμασία της, ρεπορταζιακά ο ΟΦΗ δεν διαρρέει το παραμικρό, δεδομένα έχει προσεγγίσει τον Σεμέντο, έχει κάνει ένα... τηλεφώνημα στον Ρισβάνη, όπως τα έγραψε ο Σταύρος Καραϊνδρος, ενώ οι υποθέσεις που τον ''καίνε'' είναι αυτές των Λάμπρου και Φελίπε.

Το timing δεν ευνοεί τον ΟΦΗ

Προσωπικά θεωρώ ότι και στις δύο περιπτώσεις ο ΟΦΗ πρέπει να τις ''ξεχάσει'' για διαφορετικούς λόγους. Έχει και αυτή την άσχημη συγκυρία που τα συμβόλαια ολοκληρώνονται του χρόνου - 2023 - (Λάμπρου) και το 2024 (Φελίπε). Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οι ομάδες δανείζουν δυσκολότερα ποδοσφαιριστές. Δεν ξέρω που τελικά θα καταλήξουν οι δύο παίκτες, όμως η κρητική ομάδα έχει δείξει τις προθέσεις της μέσα από προτάσεις, όμως ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσει πολύτιμο χρόνο.

Πρακτικά η περίπτωση Λάμπρου μοιάζει πιο εφικτή. Ο Έλληνας εξτρέμ έφυγε Ολλανδία με τον ΠΑΟΚ με στόχο να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ του ''Δικεφάλου του Βορρά'', κάτι που μοιάζει δύσκολο. Η αποστολή επιστρέφει στις 10 Ιουλίου, ο ΟΦΗ ενδιαφέρεται για τον εντάξει ξανά στο ρόστερ, όχι απαραίτητα με την μορφή δανεισμού αφού έχει κάνει πρόταση αγοράς του όμως αυτό το... 2023 δυσκολεύει τα πράγματα. Ο ΟΦΗ έτσι κι αλλιώς χρειάζεται ποιοτικούς εξτρέμ (όχι μόνο έναν) και ίσως η περίπτωση του κρατήσει αρκετά.

Πάμε και στην ζόρικη υπόθεση με τον Φελίπε. Ο ΟΦΗ έχει κάνει την υπέρβαση του με μια πρόταση λίγο κάτω από 300 χιλ τον χρόνο, όμως με τον παίκτη του χρόνου να μένει ελεύθερος από την Σπόρτινγκ (το 2024), δεν νομίζω ότι η στιγμή είναι με το μέρος του Ομίλου. Οκ, ο παίκτης περνάει καλά στο Ηράκλειο, αναγεννήθηκε και τα σχετικά όμως αν το δούμε αντικειμενικά, με δεδομένο το ταβάνι του παίκτη, ο Βραζιλιάνος πολύ δύσκολα θα πει το ''ναι''. Η κρητική ομάδα έχει επιλέξει να τον περιμένει, εκτιμώ ότι αν συνεχίσει να το κάνει ίσως τραβήξει αρκετά και αν στα μέσα Αυγούστου ο Γιώργος Σαμαράς ψάχνει βασικό 9αρι, τότε οι επιλογές του θα είναι λιγότερες.

Εν κατακλείδι, εκτιμώ ποδοσφαιρικά τους Λάμπρου και Φελίπε. Ο Βραζιλιάνος αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους φορ στο πρωτάθλημα, επιθετικός που στα καλά του δεν παίζει Ελλάδα, παίκτης που σου ανεβάζει το επίπεδο. Από την άλλη παίκτη τύπου Λάμπρου βρίσκεις ευκολότερα, στον ΟΦΗ όμως θεωρούν ότι του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερος, έχει το ένας - με - έναν, απαραίτητο στοιχείο στον έναν εξτρέμ.

Χωρίς να γνωρίζω το παραμικρό από ρεπορτάζ αλλά ''διαβάζοντας'' τις συνθήκες, εκτιμώ ότι χάνεται χρόνος... Ίσως, οι επικεφαλής πρέπει να προχωρήσουν σε plan b ώστε ακόμα και αν οι δυο τους πουν το ''ναι'', να είναι τα τελευταία κομμάτια του παζλ. Το ρόστερ έχει ελλείψεις η αναμονή έχει μεγάλο ρίσκο και το timing δεν ευνοεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο... μεταγραφικός οδηγός του ΟΦH

Ο «καυτός» Ιούνιος του ΟΦΗ

Φελίπε-Λάμπρου: Δύο και... να καίνε

Φελίπε-Λάμπρου: Οι δυσκολίες, τα ερωτηματικά και τα «πρέπει»

Φελίπε-Λάμπρου: Οι δύο υποθέσεις που θα κρίνουν τον σχεδιασμό

Η «πρώτη» του ΟΦΗ, οι απουσίες και το ρόστερ

Η προετοιμασία, τα φιλικά και το «κλειδί» του εφετινού καλοκαιριού

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.